29.4 C
Chania
Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2026

Την Δευτέρα στον Άρειο Πάγο η Καρυστιανού για το νέο κόμμα – Θανάσης Αυγερινός: “Tο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι υπαρξιακό και είναι καλό που συστρατεύονται δυνάμεις διαφορετικής προέλευσης”

Ημερομηνία:

Τα τελευταία διαδικαστικά πριν την ανακοίνωση του νέου κόμματος, «τρέχει» η Μαρία Καρυστιανού.

Στις 21 Μαϊου θα ανακοινώσει επίσημα το κόμμα της και το όνομά του και γι’ αυτό αύριο, Δευτέρα 18 Μαΐου θα μεταβεί στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα.

Νωρίτερα σήμερα, η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε: «μαζεύουμε τις υπογραφές, είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα, αύριο θα το καταθέσουμε στον Άρειο Πάγο, γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία».

Από τη δική του πλευρά ο γνωστός δημοσιογράφος, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος κατεβαίνει με το νέο κόμμα, είπε ότι «το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι υπαρξιακό και είναι καλό που συστρατεύονται δυνάμεις διαφορετικής προέλευσης».

Η Μαρία Καρυστιανού δηλώνει ότι στο κόμμα θα συμμετέχουν στενοί της συνεργάτες, που δεν ανήκουν στην ενεργή πολιτική σκηνή, ούτε έχουν απασχολήσει το δημόσιο βίο.

Να θυμίσουμε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 21 Μαΐου στο θέατρο «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025–2026: Εκατοντάδες υποψήφιοι αποκλείστηκαν λόγω άνισης εφαρμογής του ν. 5224/2025

Ερώτηση 14 βουλευτών στη Βουλή για το αλαλούμ στις κατατακτήριες εξετάσεις 2025-2026. Διαφορετική εφαρμογή του ν. 5224/2025 οδήγησε σε αποκλεισμό εκατοντάδων υποψηφίων και κενές θέσεις.