25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Την επαναλειτουργία των ναών ζητά με ομόφωνη απόφασή της και η Εκκλησία της Κρήτης

Ημερομηνία:

Να επαναλειτουργήσουν οι ναοί ζητά και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με Συνοδικό Γράμμα το οποίο εστάλη την περασμένη Παρασκευή, μετά από ομόφωνη απόφαση της Συνόδου.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Συνόδου και πέρα από το αίτημα, η Εκκλησία της Κρήτης κατέθεσε επίσης και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα αφορούν στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε σχετική ανακοίνωση της αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης αναφέρονται τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με ομόφωνη Απόφασή Της, έστειλε Συνοδικό Γράμμα προς τον Εξοχ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Χώρας, με κοινοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των Ιερών Ναών εφεξής, τονίζοντας την ανάγκη της επαναλειτουργίας των Ιερών Ναών, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, τηρουμένων των απαραιτήτων μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...