17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Την Κυριακή ο αγώνας δρόμου “Kiliaris Run” στην μνήμη του Γιώργου Καστρινάκη

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών «Γιώργος Καστρινάκης» και η Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής διοργανώνουν τον Αγώνα Δρόμου Kiliaris Run εις μνήμην Γιώργου Καστρινάκη στις 31 Ιουλίου 2022 στην κοιλάδα του Κοιλιάρη.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 18.00 από δύο αφετηρίες, τις Καλύβες για τους ενήλικες (πλατεία Αγίας Παρασκευής) και τους Αρμένους για τα παιδιά (εκκλησία Αγίου Νικολάου), με κοινό προορισμό τον Στύλο (εκκλησία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου).

Ο αγώνας έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει υπολογίσει ότι ένα στα δέκα άτομα πάσχει από κάποιας μορφής νεφρική βλάβη ή ανεπάρκεια. Λόγω της φύσης της, η νόσος αποτελεί μια διαρκή δοκιμασία τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειες τους.

Παράλληλα, σκοπός του Αγώνα Δρόμου Kiliaris Run είναι να τονίσει τη σημασία της δωρεάς Ιστών και Οργάνων και να δώσουμε το ερέθισμα στους πολίτες να σκεφτούν και να συζητήσουν αυτό το σημαντικό ζήτημα. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια η δραματική μείωση των δοτών έχει οδηγήσει και σε αντίστοιχη μείωση των μεταμοσχεύσεων, καθώς η έλλειψη πληροφόρησης οδηγεί στην επιφυλακτικότητα ή ακόμα και στην αδιαφορία. Η Δωρεά Ιστών και Οργάνων είναι μία πράξη βαθιά ανθρώπινη, που εκφράζει την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων για αλληλοϋποστήριξη.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στις 31 Ιουλίου 2022 στον Αποκόρωνα για να τρέξουμε από τις Καλύβες και τους Αρμένους έως τον Στύλο, με σύνθημα «Τρέχω – Συνειδητοποιώ – Ευαισθητοποιώ».

Για εγγραφές – δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα τηλέφωνα 2825340335 και 2825340344.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...