14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων γιορτάζει με παζάρι –πάρτυ γενεθλίων

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 25/10 το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων θα πραγματοποιήσει παζάρι στο 1ο ΕΠΑΛ στη Κοραή 1 από τις 5:00-7:00μ.μ. Θα ακολουθήσει γιορτή για τα 4α γενέθλια του Δικτύου με φαγητό και μουσική.

Η συλλογικότητα του ΔΑΧ δημιουργήθηκε ως απάντηση στην κρίση,  ως εργαλείο επιβίωσης, προκρίνοντας την άμεση ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα δημιουργήθηκε μια εναλλακτική μορφή χρήματος , η «Μονάδα», η οποία διευκολύνει τις συναλλαγές ανάμεσα στα μέλη και σε αντίθεση με το κανονικό χρήμα, υπόκειται στον άμεσο και απόλυτο κοινωνικό έλεγχο. Κανείς δε μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα από το ΔΑΧ, μπορούμε όμως να διεκδικήσουμε την επιβίωση μας με αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό, σπάζοντας την εξάρτησή μας από την ύπαρξη ή την ανυπαρξία, την επάρκεια ή την έλλειψη του επίσημου χρήματος.

Εκτός από μέσο επιβίωσης, το ΔΑΧ είναι και μια ευκαιρία για συνεύρεση των ανθρώπων, συμμετοχή σε μια συλλογικότητα, σε μια μικρή κοινωνία όπου οι δουλειές μοιράζονται, οι αποφάσεις συνδιαμορφώνονται, οι σχέσεις δοκιμάζονται και οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με καινούρια πράγματα, προσπαθώντας  να ξεπεράσουν κατεστημένες νοοτροπίες και χτίζουν σιγά σιγά κάτι νέο και ελπιδοφόρο.

Βασικοί Κανόνες Συμμετοχής στο ΔΑΧ

556588_321992581246048_477398235_n

1. Ονομασία νομίσματος: Μονάδα

2. Το εναλλακτικό νόμισμα έχει ενδεικτική ισοτιμία με το ευρώ.

3. Το εναλλακτικό νόμισμα δε φορολογείται και δεν τοκίζεται.

4. Κάθε νέο μέλος με την εγγραφή του αποκτά ένα λογαριασμό για την αποταμίευση του εναλλακτικού νομίσματός του, μία «κάρτα μέλους» και έναν αριθμό ως κωδικό μέλους. Στην «κάρτα μέλους» πρέπει να υπάρχει φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ο κωδικός του μέλους.

5. Όλοι οι λογαριασμοί ξεκινάνε από το μηδέν και ο λογαριασμός κάθε μέλους κινείται με μέγιστο χρεωστικό όριο -150 και μέγιστο πιστωτικό όριο +250 Μ. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανάγκες αύξησης ή μείωσης των ορίων αυτή πραγματοποιείται έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης.

6. Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται ηλεκτρονικά και οι λογαριασμοί των μελών είναι ορατοί από όλα τα μέλη.

7. Κανένα μέλος του Δικτύου δεν είναι υποχρεωμένο να δεχτεί μια συγκεκριμένη συναλλαγή την οποία δεν επιθυμεί για οποιονδήποτε λόγο.

8. Στην ιστοσελίδα του Δικτύου θα δημοσιεύονται αγαθά και υπηρεσίες των μελών του. Τα συναλλασσόμενα μέλη έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ποιότητα αυτών.

9. Οι συναλλαγές των μελών εντός του δικτύου- εκτός της άμεσης ανταλλαγής- γίνονται αποκλειστικά με εναλλακτικό νόμισμα.

"google ad"

10. Τα μέλη του Δικτύου έχουν την αποκλειστική ευθύνη σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούν με άλλα μέλη του Δικτύου.

11. Το ΔΑΧ διατηρεί το δικαίωμα να απενεργοποιήσει λογαριασμούς μελών με ταμειακά υπόλοιπα οι οποίοι είναι αποδεδειγμένα ανενεργοί.

12. Διαφορές ή διαφωνίες που αφορούν στις συναλλαγές των μελών θα επιλύονται από τα όργανα του ΔΑΧ.

13. Όταν κάποιος θέλει να αποχωρήσει από το δίκτυο πρέπει να επαναφέρει το λογαριασμό του στο 0.

12167618_10206888272942129_2021187401_n

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...