12.1 C
Chania
Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2026

Την παρουσία και του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης των επιστολών του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, στην Τρόικα, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Νίκος Χουντής

Ημερομηνία:

Την παρουσία και του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την ΕΛΣΤΑΤ, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, επικαλούμενος το επιχείρημα ότι “η έρευνα αφορά και το χρονικό διάστημα, στο οποίο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων ήταν ο κ.Ρέν, αφού η λήψη της απόφασης για ένταξη 17 ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση έγινε επι θητείας του”. Ταυτόχρονα, στην ίδια ερώτηση, ο Νίκος Χουντής, αφού αναφέρεται στην επιστολή που αποκάλυψε στην εξεταστική επιτροπή, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κουρουμπλής, η οποία αποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Γεωργίου, απευθυνόταν στο ΔΝΤ για την αλλαγή ελληνικού νόμου (!!), προκειμένου να του δοθούν περισσότερες εξουσίες, ζητά από την Κομισιόν να πληροφορηθεί εάν ανάλογες “κρούσεις” έγιναν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή “άλλες υπηρεσίες” της, τονίζοντας ότι, “λίγους μήνες αργότερα, με το νόμο 3899/2010 (ΦΕΚ 17/12/10)” δόθηκαν τελικά υπερεξουσίες στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή, μνημονεύεται επίσης, απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση που είχε κάνει πριν από 2 χρόνια (10/03/2010), ο Νίκος Χουντής, για το ενδεχόμενο κλήτευσης από εξεταστική επιτροπή του ελληνικού κοινοβουλίου, Ευρωπαίων Επιτρόπων ή άλλων αξιωματούχων της ΕΕ, και στην οποία διευκρυνίζεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των Επιτρόπων αν θα παραστούν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου για την Επανάσταση του 1826

Το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου διοργανώνει εκδήλωση στα Χανιά στις 25 Μαρτίου με θέμα «Μεσολόγγι 1826: από τη Θυσία στην Αθανασία» στο Πνευματικό Κέντρο.

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα για την 25η Μαρτίου 2026

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις 24-25 Μαρτίου 2026 για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Απαγόρευση κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Αναβίωση του εθίμου «Χελιδονίσματα» στην Περιφέρεια Κρήτης

Μαθητές από το νηπιαγωγείο «Το Παγκρήτιον» αναβίωσαν το έθιμο των χελιδονισμάτων στην Περιφέρεια Κρήτης. Τους υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης και στελέχη της Περιφέρειας.

Στην Creta Food & Drink Expo 2026 ο Χάρης Μαμουλάκης: Συντόνισε πάνελ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κρητικών προϊόντων

Ο Χάρης Μαμουλάκης συμμετείχε στην Creta Food & Drink Expo 2026 στις Γούβες, συντονίζοντας πάνελ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συζητώντας με εκθέτες για τις προοπτικές των κρητικών προϊόντων.