16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων ζητά ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Ημερομηνία:

Την άμεση και πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ Αποκορώνου – Σφακίων ζητά με επιστολή του στους βουλευτές Χανίων, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου καλεί τους βουλευτές να επικαιροποιήσουν το θέμα με επερώτησή τους στη Βουλή, ώστε να ενημερώσει ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την πλήρη και μόνιμη στελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων.

Μάλιστα στην επιστολή του, ο κ. Κουκιανάκης επικαλείται το τελευταίο σοβαρό περιστατικό θανάτου 62χρονου Γερμανού τουρίστα σε ξενοδοχείο της περιοχής μας το οποίο αποδόθηκε σε καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άντρας πιθανότατα να ζούσε αν είχε φτάσει το ασθενοφόρο έγκαιρα.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριοι Βουλευτές,

Με αφορμή  το τελευταίο σοβαρό περιστατικό θανάτου 62χρονου Γερμανού τουρίστα σε ξενοδοχείο της περιοχής μας το οποίο αποδόθηκε σε καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άντρας πιθανότατα να ζούσε αν είχε φτάσει το ασθενοφόρο έγκαιρα και καθώς δεν είναι το πρώτο περιστατικό που βλέπει μάλιστα και το φως της δημοσιότητας, παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ και σε εσάς σε μια ύστατη προσπάθεια διεκδίκησης του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας .

Το 2015 με έγγραφό μας προς τον τότε υπουργό υγείας και μετά από εισήγηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αιτηθήκαμε τη δημιουργία νέου μόνιμου τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή ¨Καβρός¨ του Δήμου μας  όπου θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Δήμου Αποκορώνου ,του απομακρυσμένου Δήμου Σφακίων αλλά και των δυτικότερων περιοχών του νομού Ρεθύμνης. Στις 9 Ιουλίου 2016 με μεγάλη μας χαρά οι δύο Δήμαρχοι Αποκορώνου και Σφακίων εγκαινιάσαμε μαζί τον νέο τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων που αποτελούσε ένα μεγάλο όραμα της περιοχής. Έκτοτε προσπαθούμε για τη πλήρη στελέχωσή του είτε με μόνιμες οργανικές θέσεις προσωπικού που θα ήταν και το ιδανικό, είτε έστω με αποσπάσεις. Καθώς αναφερόμαστε σε τομέα και όχι σε παράρτημα θα όφειλε να έχει δύναμη τουλάχιστον δώδεκα διασωστών  , αντ’αυτού από το 2016 όπου και συστάθηκε ποτέ δεν επανδρώθηκε πλήρως, Για τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του τομέα λόγω έλλειψης προσωπικού είχαμε ενημερώσει πρόσφατα με επιστολή μου και τον Υπουργό Υγείας, κ.Θάνο Πλεύρη καθώς και τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κα Μπορμπουδάκη Λένα.

ΚύριοιΒουλευτές,

αυτή η πολύ σημαντική δομή για την περιοχή μας , δεν επιτρέπεται να μην λειτουργεί, εν όψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται εκτός του ότι δίνονται αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής. Ο Δήμος Αποκορώνου είναι κατεξοχήν τουριστικός  και ο δεύτερος σε δυναμικότητα σε κλίνες της Π.Ε.Χανίων μιας και διαθέτει 24.000 κλίνες και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού-τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, που μαζί με τους ημερήσιους επισκέπτες ανεβάζουν κατακόρυφα τον ημερήσιο πληθυσμό πάνω από 50.000 μαζί με τους μόνιμους. Εκτός αυτού ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη και στους δυο Δήμους (Αποκορώνου Σφακίων) και  η ανάγκη του ΕΚΑΒ αδιαμφισβήτητη  λόγω αγροτικών εργασιών και των ατυχημάτων που πολλές φορές προκαλούν. Σημειωτέον, επίσης, ότι από τον Αποκόρωνα ,επί 32 χιλιόμετρα, περνάει  ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος ΒΟΑΚ  που συνδέει τη δυτικότερη πόλη και λιμάνι, την Κίσσαμο με την ανατολικότερη, τη Σητεία με τα στατιστικά των τροχαίων ατυχημάτων σε πολύ άσχημα επίπεδα. Ακόμα, με τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες σε όλο τον νομό, ο αριθμός των λουόμενων καθημερινά είναι αυξανόμενος έως και τον Οκτώβριο με τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας  πολλά. Δυστυχώς ο τομέας ΕΚΑΒ ΑποκορώνουΣφακίων φαίνεται να έχει άνιση αντιμετώπιση  ως προς τη στελέχωση  σε σχέση με άλλους τομείς ΕΚΑΒ της Κρήτης, με αποτέλεσμα να θρηνούμε ανθρώπους και να δυσφημείται  η περιοχή με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και τη τουριστική προβολή της.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής και εύρυθμη λειτουργία του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου Σφακίων θα πρέπει απ’ όλους μας να θεωρείται αυτονόητη.

Σας καλούμε λοιπόν, να επιληφθείτε του θέματος προστατεύοντας την πλήρη και συνεχή λειτουργία της υπηρεσίας που αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος δεκαετιών για την περιοχή και με επερώτησή σας στη Βουλή να μας ενημερώσει ο αρμόδιος Υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την πλήρη και μόνιμη στελέχωση του τομέα ΕΚΑΒ Αποκορώνου-Σφακίων. “

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ