24.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν τα μέλη της οικογένειας Ματαλλιωτάκη στην Πίσω Βρύση στη Νύβριτο

Ημερομηνία:

Στη Νύβριτο, στον τόπο καταγωγής της οικογένειας, συναντήθηκαν στις 25 Αυγούστου, οι Ματαλλιωτάκηδες. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς περίπου 150 μέλη της οικογένειας αλλά και αρκετοί συγγενείς και φίλοι, βρέθηκαν, αντάλλαξαν ευχές, δοκίμασαν τα μοναδικά εδέσματα που ετοίμασαν οι οικοδέσποινες από τη Νύβριτο και απόλαυσαν το παραδοσιακό οφτό κρέας.

Η Νύβριτος είναι χωριό στο Δήμο Γόρτυνας της Επαρχίας Καινουργίου με περίπου 255 κατοίκους. Η θέση του είναι στο 42ο χιλιόμετρο του δρόμου προς Ζαρό. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η ελαιοκομία, η κτηνοτροφία και η συλλογή του αρωματικού φυτού φασκομηλιά. Μέσα στο χωριό στην Πίσω Βρύση υπάρχει ένας πελώριος πλάτανος όπου οι Ματαλλιωτάκηδες βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συσφίξουν τις σχέσεις τους.

Η συνάντηση, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν και τα υπόλοιπα μέλη που απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων ή διακοπών. Οι Ματαλλιωτάκηδες από τη Νύβριτο υποδέχτηκαν τους καλεσμένους με άφθονο κρασί, οφτό κρέας, παραδοσιακούς μεζέδες, πιταράκια και άλλα κεράσματα.

Οι νέοι και οι νέες της οικογένειας, ανέλαβαν την υποδοχή, την εξυπηρέτηση όσων παρευρέθηκαν στη γιορτή αυτή και έσυραν και το χορό μέχρι αργά τη νύχτα. Ξεχωριστή παρουσία είχαν και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνδρες, οι όποιοι αφηγήθηκαν οικογενειακές ιστορίες από το μακρινό παρελθόν.

Το κλίμα ήταν πολύ εγκάρδιο και οι παρευβρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν από τις στενές σχέσεις και την ομόνοια των μελών της οικογένειας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Ματαλλιωτάκης, όπου βρήκε την ευκαιρία να γλεντήσει με τους αγαπημένους του συγγενείς, οποίοι του ευχήθηκαν δύναμη, επιτυχίες και να τους εκπροσωπήσει στην επόμενη βουλή. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αναφορές σε άλλα μέλη της οικογένειας καθώς και σε αυτά που ξεχώρισαν για τους αγώνες τους, οι οποίοι πολέμησαν και υπηρέτησαν την πατρίδα τους για πάνω από 25 χρόνια, από το 1910 μέχρι το 1944.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ