22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Της διαπλοκής γίνεται στην Κύπρο – Γιατί παραιτήθηκε δικαστής που ερευνούσε το… κούρεμα

Ημερομηνία:

Νέο πλήγμα, το δεύτερο σε μόλις λίγες μέρες, δέχεται η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία άρχισε τη διερεύνηση των ευθυνών κατά παντός υπευθύνου, για το πώς οδηγήθηκε σε τραγικό σημείο η κυπριακή οικονομία. Μετά την αποχώρηση του Γιαννάκη Κωνσταντινίδη, αργά χθες έγινε γνωστό ότι από την Ερευνητική Επιτροπή παραιτήθηκε και ο δικαστής Παναγιώτης Καλλής. Την παραίτηση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ,λέγοντας σε επιστολή του ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων με υποθέσεις του δικηγορικού γραφείου των παιδιών του.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρώην Επίτροπος Διοικήσεως, Ηλιάνα Νικολάου, θα αντικαταστήσει τον κ. Καλλή. Η αντικατάσταση θα γίνει την Τετάρτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση όρισε την περασμένη Πέμπτη δύο ακαδημαϊκούς του κλάδου οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέας Χαρίτου και Κώστας Ξιούρο, οι οποίοι πλαισιώνουν την τριμελή Επιτροπή και παρακάθονται στις συνεδρίες. Την περασμένη Παρασκευή έγινε και η πρώτη δημόσια ακρόαση με καλεσμένο τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη.
Πάντως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του γγ του ΑΚΕΛ και του υπουργού Δικαιοσύνης, ως προς τον ρόλο της Ερευνητικής Επιτροπής.
«Δεν υπάρχει πρόθεση να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις, οι οποίες εκφράζονται ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με δηλώσεις του κ. Κυπριανού για εξουσίες και μεθοδεύσεις στην Ερευνητική Επιτροπή.
«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους για τους οποίους ο κ. Αντρος Κυπριανού καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, όταν μάλιστα ουδέποτε έχουμε εκφράσει πρόθεση, και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές θέσεις ή απόψεις», τόνισε ο κ. Νικολάου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε, ακόμα, ότι «δεν έχουμε δικαίωμα, επειδή είμαστε πολιτικά πρόσωπα, να παραγνωρίζουμε τις πολιτικές ευθύνες σε όποιον και αν αυτές ανήκουν» και πρόσθεσε: «και επειδή έγινε λόγος για καθοδήγηση της Επιτροπής και των εμπειρογνωμόνων, θέλω να διαβεβαιώσω και τον κ. Αντρο Κυπριανού και οποιονδήποτε ότι η Επιτροπή και οι εμπειρογνώμονες δεν καθοδηγούνται από κανέναν».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ