20.8 C
Chania
Sunday, June 2, 2024

Της ψυχής το σκότος

Ημερομηνία:

Βιβλίο του Αρχιμ. Ιγνατίου Θ. Χατζηνικολάου Θεολόγου τ. Λυκειάρχου Ιεροκήρυκος

   Σεβαστέ πάτερ επίτρεψε μου και τούτη τη φορά, να σου εκφράσω τις πολλές πολλές ευχαριστίες μου για το καινούργιο σου βιβλίο «ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ» που με τους ρυθμούς βέβαια απου ακολουθούν οι δικές σου δραστηριότητες και το βδελυρό δαιμόνιο της αναβολής όπου διέπει τις δικές μου. Ώστε να φτάξουνε οι ευχαριστίες μου αυτές στις στήλες της φιλόξενης εφημερίδας αυτής , ίσως να έχει αλλάξει η σειρά του και να είναι το προ τελευταίο.  Που και το εύχομαι από καρδιάς γιατί και ψυχωφελή είναι ούλα σου τα βιβλία και πολύ αναγκαία και χρειαζούμενα για νουθεσία των πιστών τους χαλεπούς καιρούς τούτους. Πάντως εγώ έχω χρέος να σε ευχαριστήσω έστω και αργοπορημένος αφ’ ενός μεν για το περιεχόμενό του, μα κι αφ’ ετέρου για την ως είσαι μαθημένος πάντα ευγενική σου αφιέρωση προς την ταπεινότητά μου.  Σεβαστέ πάτερ σ’ ευχαριστώ, και σου εύχομαι υγεία και αντοχή, για το ευλογημένο έργο απου προσφέρεις με όλα τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου. Γιατί πέρα από τις συγγραφικές σου δραστηριότητες συχνά δίνεις το παρόν με τα ενδιαφέροντα άρθρα σου στις στήλες των εφημερίδων. Τα δε φλογερά κηρύγματα σου ασφαλώς και ακούγονται στους Ναούς της Μητρόπολης απού ανήκεις. Ούλα δείχνουνε το λοιπός σεβαστέ πάτε πως το γήρας δεν σε αγγίζει. Μουδέ οι σωματικοί πόνοι και οι πολλές και διάφορες αρρώστιες σε βαστούνε ανενεργό , αλλά αντιθέτως με νεανική ορμή υπηρετείς τους στόχους απου ο ζήλος του ενδιαφέροντος σου σε καθοδηγεί σ’ ένα διαρκή αγώνα  κατά των ανθρώπινων αδυναμιών και «Υπομιμνήσκεις…πειθαρχεί, προς παν έργον αγαθόν» τ.τ.31

Ο αγώνας σου δυνατός και ανελέητος στο καινούριο σου βιβλίο κατά της Αχαριστίας και της Αγνωμοσύνης. Όντα βδελυρά και αποτρόπαια απού σκιάζουνε την καθαρότητα της ψυχής και συσκοτίζουνε την λαμπρότητά της. Πληγές απου τρέχουνε μίσος και κακία , πληγώνουν καρδιές, και τσακίζουνε συνειδήσεις. Από αυτών των φοβερών αμαρτημάτων απού μας έχουνε αιχμαλωτίσει προσπαθείς σεβαστέ πάτερ να μας προστατέψεις με τουτονέ το βιβλίο ου. Και γι’ αυτό αγωνίζεσαι με την τέχνη του λόγου σου τις πολλές σου γνώσεις, το πλήθος των επιχειρημάτων σου απού αντλείς από την Αγία Γραφή , την υμνογραφία, την σοφία των θνητών και από τις δικές σου προσωπικές εμπειρίες, που στο διάβα της ταπεινής και αθόρυβης πορείας σου στο δρόμο του καθήκοντος τα φαρμακερά τους βέλη πιστεύω να σ’ έχουνε πληγώσει κι εσένα πολλές φορές. Γι’ αυτό και πρέπει να σου ταιριάζει κι εσένα η μαντινάδα

«Ποτέ δεν έκανα καλό σε τούτηνε τη ζήση                                                                και όμως δεν βρέθηκε κανείς να μου  τ’  αναγνωρίσει»

Σεβαστέ πάτερ είναι αλήθεια πως με συγκινείς βαθύτατα με την ανεκτίμητη αυτή προσφορά σου και το μεγάλο σου ενδιαφέρον να σκορπάς με ανιδιοτέλεια και μεγάλη αγάπη τις γνώσεις σου απου με κόπους, φτώχεια και στερήσεις απόχτησες. Για τη αγάπη σου προς το χειμαζόμενο περιούσιων λαό του Θεού. Σεβαστέ πάτερ Ιγνάτιε επίτρεψε μου σε παρακαλώ να σε ευχαριστήσω από το ταπεινό σκαλοπάτι των γνώσεών μου και από καρδιάς να σου ευχηθώ υγεία μακροημέρευση  κι αξιοσύνη για την συνέχιση του αξιόλογου από τα διάφορα μετερίζια έργου σου . Σε διαβεβαιώ δε πάτερ πως η ταπεινή και αθόρυβη πορεία σου στο δρόμο της προσφορά είναι ευλογημένη γιατί κατά την ταπεινή μου γνώμη οι πνευματικοί αγώνες δεν κερδίζονται με τυμπανοκρουσίες και φιέστες , παρά με την δίκοπη ρομφαία της ταπείνωσης και της ανιδιοτέλειας. Σεβαστέ πάτερ τελειώνοντας πέρα από τις άπειρες ευχαριστίες μου και τις θερμές μου ευχές, θέλω να σε διαβεβαιώσω πως επροσπάθησα να κρεμάσω το καλάθι μου εκειά απού φτάνει η χέρα μου και να μη παραβιάσω ξένα σύνορα και πνευματικές αρμοδιότητες άλλων. Απού με μεγάλη συγκίνηση διαβάζω στις εφημερίδες τις κρίσεις και τα σχόλα ντονε για το πράγματι ωραίο βιβλίο σου με το χαριτωμένο και διδαχτικό περιεχόμενό του. Ακόμη σεβαστέ πάτερ πίστεψέ με πως με πολύ χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό είδα ν’ αραδιάζουνε τα βιβλία σου Διεθνή βραβεία και χρυσά μετάλλια, απού δικαιώνουνε τον αγώνα σου στον χώρο του πνεύματος και των γραμμάτων εδά και πολλά χρόνια. Σου εύχομαι πάντα άξιος με υγεία και δύναμη.

Σε χαιρετώ με σεβασμό

ΚΟΥΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή Περιβάλλοντος στο Στρατόπεδο Μαρκοπούλου γεμάτο… αμάξια!

Γιορτή Περιβάλλοντος σήμερα Σάββατο στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, όμως...

«Ποδηλατούμε με Ασφάλεια» στο Μεγάλο ΣΥΝ.ΚΑ στα Λιβάδια!

Μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη δράση και διασκέδαση έχει ετοιμάσει...

Γιατί εξετάζεται η απαγόρευση των κηδειών τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Ζήτημα έχει προκύψει με την τέλεση των κηδειών τα Σαββατοκύριακα και...