23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Τη Δευτέρα η μουσική συναυλία «Μνήμη» στον αίθριο Χώρο του Θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ο Χρήστος Γαρμπιδάκης παρουσιάζει έναν κύκλο δεκαπέντε συνθεσεών του σε ποίηση Ελένης Μαρινάκη, Λεωνίδα Κακάρογλου, Κώστα Κουτσουρέλη, Γιώργου Κτιστάκη, Γιάννη Καρτεράκη, Ειρήνης Λαγουδάκη και του ιδίου, καθώς και τέσσερα ορχηστρικά έργα από τα προσωπικά του άλμπουμ.

Ερμηνεία: Χρήστος Γαρμπιδάκης (laptop, πιάνο, κιθάρες, τραγούδι, απαγγελία και φωνητικά) και Αφροδίτη Στρατή (τραγούδι, απαγγελία και φωνητικά).

Συνολική διάρκεια, περίπου 60’.

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-kydonia-mnimi/

Χρήστος Γαρμπιδάκης

Από παιδί ξεκινάει σπουδές κλασικής κιθάρας. Σύντομα, ωστόσο, επικεντρώνεται στις progressive, new wave, ambient και neoclassical σκηνές. Οι επιρροές πολλές, με πιο καθοριστικές των Genesis, This Mortal Coil, David Bowie, Brian Eno, Ryouichi Sakamoto, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Max Richter, Arvo Part.

Συνέθεσε, παρήγαγε, κυκλοφόρησε και παρουσίασε ζωντανά πρωτότυπη μουσική για ταινίες και παραστάσεις χορού, και αρκετά studio albums. Ασχολείται επίσης με τη μελοποίηση. Είναι μέλος των συγκροτημάτων diamat & lyric of leaves.

Το 2022 ίδρυσε την επιχείρηση FAir Fraternal Air Productions (https://fraternalairpro.com/), με στόχο την παραγωγή μουσικής, συναυλιών και από το 2023 του Μουσικού Φεστιβάλ Χανίων (chaniamusicfestival.com).

Δισκογραφία: https://www.fraternalairpro.comhttps://dergar.bandcamp.com, YouTube, Spotify, Tidal…

Aφροδίτη Στρατή

Η Αφροδίτη ζει πότε στην Αθήνα και πότε στα Χανιά. Η αγάπη της για τη φύση και οι περιβαλλοντικές της ανησυχίες την οδήγησαν στις σπουδές της Μηχανικής Περιβάλλοντος.

Η μουσική υπήρχε πάντα στη ζωή της, από εκείνα τα Χριστούγεννα που ο Αγ. Βασίλης της έφερε ένα αρμονιάκι και άρχισε να δίνει παραστάσεις στο σαλόνι.

Έκανε μαθήματα κλασικού πιάνου και τραγουδιού, και τραγούδησε σε χορωδίες όπως η Concοrdia του Βενιζέλειου Ωδείου στα Χανιά και οι Chóres στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια φλερτάρει με την πειραματική/αυτοσχεδιαστική μουσική.

Τον Ιούλιο του 2024 συμπράττει με τον Χρήστο Γαρμπιδάκη, συνεισφέροντας με τραγούδι, φωνητικά και ιδέες στις μελοποιήσεις και συνθέσεις του για την παράσταση “Μνήμη”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...