21.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Τη Δευτέρα 28 Οκτώβρη η παρουσίαση του βιβλίου “Ημερολόγιο ενός Χανιώτη πολεμιστή του ΟΧΙ”

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χανίων, ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων, ο έχων την επιμέλεια της έκδοσης Κώστας Σπ. Ντουντουλάκης και οι εκδόσεις «Έρεισμα» θα παρουσιάσουν ως βιβλίο το συγκλονιστικής αφήγησης προσωπικό ημερολόγιο που τηρούσε από τον πρώτο βομβαρδισμό των Χανίων στις 30/10/1940, ως την εποποιία και τα δράματα που έζησε στ΄αλβανικά βουνά και την περιπετειώδη επιστροφή του στην Κρήτη μετά την γερμανική εισβολή,  ο  Χανιώτης πολεμιστής του ΟΧΙ Σπύρος Ντουντουλάκης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ιατρός-λογοτέχνις Πηνελόπη Ντουντουλάκη και θα ακολουθήσει παρέμβαση από τον δάσκαλο-λογοτέχνη Βαγγέλη Κακατσάκη.

Θα υπάρξουν σχετικές χαιρετιστήριες αναφορές από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων, Τσαλαπάκη Αντώνη, πρόεδρο των Δασκάλων-Νηπ/γών  και Χαλκιαδάκη Στέφανο, Γρ/τέα των Πολιτικών Συνταξιούχων.

Ο υιός του συγγραφέα του ημερολογίου και έχων την επιμέλεια της έκδοσης  Κώστας Ντουντουλάκης θα κάνει εισαγωγικά σύντομη κατατοπιστική  αναφορά στα περιεχόμενα και τις σχετικές φωτογραφίες και χάρτες του αφιερωμένου στην μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν τότε και οποτεδήποτε για Λευτεριά, Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη βιβλίου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

Θα χαρούμε να δούμε όλους όσους μπορούν να παρευρεθούν στην παρουσίαση αυτής της βιωματικής κι αυθεντικής αφήγησης και ιστορικής μαρτυρίας, στις 28 Οκτωβρίου,  ιστορική επέτειο του πρώτου σε όλη την Ευρώπη μεγάλου και νικηφόρου ΟΧΙ των πατεράδων και των παππούδων μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...