19.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Τη στιγμή που η ΝΔ ετοιμάζει ιδιωτικά πανεπιστήμια, όλο και περισσότερα ιδιωτικά κολέγια κλείνουν σε όλη την Αμερική

Ημερομηνία:

Στα μέσα της δεκαετίας του 2010 παρατηρήθηκε μια έξαρση του κλεισίματος κολεγίων στις ΗΠΑ, ιδίως μεταξύ των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών σχολείων. Η τάση αυτή επηρέασε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα.

Από το 2016, 91 ιδιωτικά κολέγια των ΗΠΑ έκλεισαν, συγχωνεύτηκαν με άλλο σχολείο ή ανακοίνωσαν σχέδια για κλείσιμο, σύμφωνα με ανάλυση του CNBC σε στοιχεία του Higher Ed Dive. Σχεδόν τα μισά από αυτά τα σχολεία έκλεισαν μετά την έναρξη της πανδημίας Covid το 2020.

Για πολλά σχολεία που αντιμετώπιζαν προβλήματα η πανδημία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι – αλλά δύο σημαντικά θέματα εμφανίστηκαν σταθερά σε όλα τα κλεισίματα: τα οικονομικά και οι εγγραφές.

Ο ιστότοπος HigherEd Dive σημειώνει ότι 26 αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια είτε έκλεισαν είτε ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να κλείσουν το 2023. Περίπου τα μισά από αυτά έκλεισαν ή ανακοίνωσαν το κλείσιμό τους το 2022.

Η κύρια ανησυχία του SHEEO είναι ότι οι φοιτητές των οποίων οι σπουδές διακόπτονται λόγω κλεισίματος συχνά δεν συνεχίζουν να αποφοιτούν. Περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους. Μεταξύ εκείνων που το κάνουν, μόνο το 37% περίπου ολοκληρώνει το πτυχίο του.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι σπουδαστές δεν λαμβάνουν πίσω τα δίδακτρά τους. Σε άλλες περιπτώσεις, οι φοιτητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αποστολή των σχολικών τους φακέλων σε άλλα πανεπιστήμια.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...