15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ γνωστοποίησε η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνα Ξηροτύρη–Αικατερινάρη

Ημερομηνία:

Τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ γνωστοποίησε με πολιτική δήλωσή της η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτή η απόφασή της αφορά «μια ουσιαστική αγωνιστική στάση ζωής και αναγέννησης της ελπίδας απαραίτητης για τον απεγκλωβισμό της χώρας και του λαού μας από τις συντηρητικές πολιτικές και το άνοιγμα στις επερχόμενες γενιές του δρόμου προς το σοσιαλισμό».

«Μετά από μια μακροχρόνια, έντονη, αγωνιστική, κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στον χώρο της Αριστεράς και τρεις θητείες στο Κοινοβούλιο, τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια ως ανένταχτη ενεργός πολίτης παρακολουθώ συστηματικά, με αντικειμενική κρίση και αυστηρή κριτική την πολιτική ζωή και την πορεία της χώρας. Ιδιαίτερα με τις βαθιές μου μνήμες, τους αγώνες, την εμβάθυνση, αλλά και με τους προβληματισμούς μου για την πορεία της Αριστεράς και την αποτίμηση της προσφοράς της στη χώρα και στον ελληνικό λαό, είναι μεγάλη η ανησυχία μου και πολλές φορές η απογοήτευση για τις εξελίξεις.

Η 5ετής διακυβέρνηση της Αριστεράς -του ΣΥΡΙΖΑ- άλλαξε πολύ λιγότερα από τις προσδοκίες του λαού, στο παλιό σύστημα του δικομματισμού ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν ήθελε, δεν μπορούσε; Λίγα είναι τα ελαφρυντικά για τη διακυβέρνηση από την πρώτη φορά Αριστερά, τις συνεργασίες της με πρόσωπα αμφιλεγόμενης κουλτούρας και κόμματα αντίθετης ιδεολογίας και την αδυναμία έτσι της αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων του λαού και της χώρας. Για την απώλεια του κινηματικού και ριζοσπαστικού της χαρακτήρα, όπως και την απομάκρυνση και απογοήτευση ενός πολύ αξιόλογου πολιτικού της δυναμικού.

Σήμερα είμαστε προ των εκλογών μετά από μία 4ετή διακυβέρνηση από τη ΝΔ με τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές της, το κομματικό κράτος και τη σκοτεινή διαχείριση του δημόσιου πλούτου υπέρ των ολίγων σε βάρος του λαού, την εγκληματική αδιαφορία για την προστασία και την ασφάλεια του λαού και τις πληγές στη δημοκρατία μας με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κ.ά.

Σε όλα αυτά προστίθενται και τα μεγάλα δεινά από μία ακόμη παγκόσμια κρίση.

Με τον πόλεμο ή λόγω του πολέμου της Ουκρανίας αναζωπυρώνεται το ψυχρό μέτωπο ΗΠΑ – Ρωσίας σε βάρος της παγκόσμιας ειρήνης και των λαών. Η κρίση στην Ενέργεια διογκώθηκε με θύματα τους λαούς ιδιαίτερα της Ευρώπης και υπερκερδισμένες τις μεγάλες δυνάμεις, κατ’ εξοχήν τις ΗΠΑ, που απροκάλυπτα θησαυρίζουν με τα προϊόντα της Ενέργειας και επεκτείνουν επικίνδυνα την επιρροή τους μέσω του ΝΑΤΟ, δυναμιτίζοντας αντί να κατευνάζουν την κρίση» αναφέρει η Α. Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και προσθέτει:

«Σε αυτό το κρίσιμο σημείο της Ιστορίας, για τη χώρα και την παγκόσμια ειρήνη, αναζητώ τις δυνάμεις εκείνες της Αριστεράς που μπορούν να σταθούν απέναντι σε όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και να δημιουργήσουν μια συγκροτημένη μαζική γραμμή άμυνας και αντεπίθεσης και την προοπτική για τον λαό μιας άλλης κοινωνίας, με ισότητα και ευημερία.

Και σε αυτή τη σε βάθος αναζήτησή μου καταλήγω στη συμπόρευσή μου στις τάξεις του ΚΚΕ, συνειδητοποιώντας βαθιά μέσα μου ότι είναι το πιο ικανό για τη δικαίωση των πανανθρώπινων ιδεών και αγώνων της Αριστεράς και την επανάκτηση του ηθικού της πλεονεκτήματος, για να εμπνεύσει τον λαό να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην ανατροπή των αδιεξόδων του καπιταλιστικού συστήματος, που όλο και πιο πολύ μέσα από τους ανταγωνισμούς υπονομεύει την παγκόσμια ειρήνη, την οντότητα και λειτουργία των κρατών, ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες, την πνευματική παρακμή και τη διαφθορά.

Για μένα αυτή η συμπόρευση με το ΚΚΕ δεν είναι μόνο μια βαθιά συναισθηματική και υψηλού επιπέδου συνειδητή απόφαση, αλλά πρόκειται και για μια ουσιαστική αγωνιστική στάση ζωής και αναγέννησης της ελπίδας απαραίτητης για τον απεγκλωβισμό της χώρας και του λαού μας από τις συντηρητικές πολιτικές και το άνοιγμα στις επερχόμενες γενιές του δρόμου προς το σοσιαλισμό.

Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που με την αγωνιστικότητά του, την εμπειρία, τη γνώση και οργανωτική του ικανότητα και πάνω από όλα με το Ηθικό του Πλεονέκτημα μπορεί να εμπνεύσει όλες τις γενιές».

Η Α. Ξηροτύρη-Αικατερινάρη καταλήγει στην πολιτική της δήλωση με το εξής «υστερόγραφο»:

«ΥΓ: Έκανα τη δήλωσή μου αυτή λίγες μέρες πριν το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα!

Σήμερα με ανείπωτη θλίψη και οργή αναζητώ τις ευθύνες όχι μόνο στις κυβερνήσεις για την ακραία αυτή κατάντια της χώρας μου, αλλά και στον κάθε πολίτη, τον εαυτό μου γιατί δεν αγωνισθήκαμε ακόμη παραπάνω για μια χώρα που πρωτίστως θα εξασφαλίζει την προστασία και την ασφάλεια στον λαό της! Προτρέπω τα νέα παιδιά: “Αγωνιστείτε με όποιον τρόπο μπορείτε ενάντια σε ένα τέτοιο κράτος και στις κυβερνήσεις του, που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας και να οικοδομήσετε μία σύγχρονη, προοδευτική πατρίδα για όλους!”

Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη

"google ad"

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Πρώην βουλευτής»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ