Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» τίμησε την Ενορία Κάινας και τον εφημέριό της, π. Χρήστο Παπουτσάκη, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη στήριξή τους στο έργο του Ιδρύματος. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας, που έλαβε χώρα στο Κέντρο «Ριζίτικο» στον Τζιτζιφέ Αποκορώνου.
Αναγνώριση της φιλανθρωπικής προσφοράς
Η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», κ. Νικόλαο Παπαδάκη, ο οποίος και εισηγήθηκε τη βράβευση στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο την ενέκρινε ομόφωνα.
Η Ενορία Κάινας έχει προσφέρει τακτικά χρηματικές δωρεές, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρούχα, στηρίζοντας έμπρακτα το κοινωνικό έργο του Ιδρύματος. Παράλληλα, ο π. Χρήστος Παπουτσάκης έχει αναπτύξει πολυετές φιλανθρωπικό έργο στην τοπική κοινωνία, συνεχίζοντας το όραμα του αείμνηστου Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, θεμελιωτή του Ιδρύματος «Αγία Σοφία».
Μήνυμα στήριξης στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία»
Το τιμητικό δίπλωμα για την Ενορία Κάινας παρέλαβε ο Επίτροπος Χρήστος Φυντριλάκης, ενώ ο π. Χρήστος Παπουτσάκης, λαμβάνοντας τη δική του τιμητική διάκριση, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το Δ.Σ. του Ιδρύματος.
«Η Ενορία μας θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Ιδρύματος. Καλούμε όλη την τοπική κοινωνία και τους φορείς να συνδράμουν και να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η βράβευση της Ενορίας Κάινας αποτελεί την πρώτη σε μια σειρά τιμητικών διακρίσεων που το Ίδρυμα «Αγία Σοφία» προγραμματίζει να απονείμει σε Ενορίες του Αποκόρωνα, αναγνωρίζοντας τη διαχρονική συνεισφορά τους στο σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος.
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



