18.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Τίμησαν τον αθλητή ανοιχτής θάλασσας Γιάννη Λεωνίδου: “Ήτανε μεγάλη υπέρβαση πέραν των φυσικών δυνάμεων”

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου , στις 20:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων εκδήλωση προς τιμήν της δράσης “Κολυμπώ 180° Νότια”, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Σύναθλο 2024. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η εκδήλωση έχει στόχο να τιμήσει τον αθλητή ανοιχτής θάλασσας, Γιάννη Λεωνίδου, καθώς και να ευχαριστήσει όλους όσους υποστήριξαν το εγχείρημα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2024, ο Γιάννης Λεωνίδου διέσχισε τη διαδρομή Γαύδος – Χανιά, καλύπτοντας απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων σε 15 ώρες. Ο διοργανωτής της δράσης, το Σωματείο ΣυνΆνθρωπος, διοργάνωσε την εκδήλωση για να τιμήσει τον αθλητή και να ευχαριστήσει τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της προσπάθειας.

Ο στόχος της δράσης ήταν η συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων για την ολοκλήρωση  πισίνας υδροθεραπείας για το ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Ο πρόεδρος της ομάδας στήριξης “Συνάνθρωπος” κ. Σήφης Χιωτάκης είπε ότι η εκδήλωση έγινε για να ευχαριστήσει η ομάδα “όλους όσους βοήθησαν, είτε ως χορηγοί, είτε ως υποστηρικτές, είτε ως συμπαραστάτες στο εγχείρημα του συναθλητή”

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λεωνίδου τόνισε ότι η δράση ήταν υπέροχη, “ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Και συνέχισε:

“Αφιερώνεται στα παιδιά μας για να τους δείξουμε ότι κανένας στόχος και όνειρο δεν είναι ακατόρθωτος.

Αφιερώνεται επίσης στους συνανθρώπους μας για να αναδείξουμε ότι πρέπει όλοι να κατακτούμε  τις προσωπικές μας κορυφές, να ζούμε τη ζωή μας,  και να εκμεταλλευτούμε σε αυτή μας τη ζωή όλες τις δυνατότητες που μας δίνει.

Ήτανε πάρα πολύ, ήτανε πολύ δύσκολο. Ήτανε μεγάλη υπέρβαση πέραν των φυσικών δυνάμεων. Θέλω να πω, οι φυσικές δυνάμεις φτάνουν μέχρι ένα σημείο. Μετά επιστρατεύονται ψυχικές δυνάμεις οι οποίες πρέπει να αναδειχτούν, να κατακτήσεις δηλαδή τα να νικήσεις τους δικούς σου φόβους και να συνεχίσεις μέχρι την επίτευξη του στόχου.

Του χρόνου κάτι άλλο θα κάνουμε. Σίγουρα θα συνεχίσουμε και του χρόνου για κάποιο ευγενή σκοπό. Η στήριξη του συνανθρώπου από τους συμπολίτες μας ήταν συγκινητική αλλά και απ’ τους χορηγούς μας. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και τους χορηγούς και πλήθος συμπολιτών που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε. Πάρα πολύ σημαντικό να στηρίζουμε και εμείς με τη σειρά μας τις επιχειρήσεις του τόπου μας, ώστε να μπορούνε και αυτές να προσφέρουν σε τέτοιες δράσεις.”

Τέλος, η πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ κ. Νίκη Βελεγράκη μίλησε για ένα “θαύμα” που ήταν “το να κολυμπήσει ο Γιάννης τόσα μιλια” γιατί “ήθελε και δύναμη ψυχής, αλλά ήθελε και ένα στόχο”.

Και συνέχισε:

“Πιστεύω ότι με τη βοήθειά του θα τα καταφέρουμε. Μας μένει να κάνουμε την πισίνα υδροθεραπείας, να τελειώσουμε στο κέντρο. Έχουμε κάνει ένα υπερσύγχρονο κέντρο. Λείπει αυτό.

Ο συνάνθρωπος έβαλε σαν στόχο να μαζευτούν αυτά τα χρήματα που χρειάζονται, περίπου 90.000€. Είναι όλη η ιστορία. Ε να κάνουμε το όνειρο να τελειώνει. Να ολοκληρωθεί μάλλον όχι να τελειώνει, γιατί τα όνειρα ποτέ δεν τελειώνουν.

Ενα ευχαριστώ είναι πολύ μικρό για όλους όσους βοήθησαν να γίνει αυτό το πράγμα και πιο πολύ απ’ όλους στο Γιάννη. Είναι φοβερά σημαντική γιατί η υδροθεραπεία δίνει στα παιδιά την αίσθηση της ελευθερίας. Για να το καταλάβει κάποιος θα δει ότι όλα τα κέντρα αποκατάστασης όλα  τα νοσοκομεία τα σύγχρονα έχουν πισίνες υδροθεραπείας. Οπότε καταλαβαίνετε γιατί είναι ο στόχος μας αυτός.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ