18.8 C
Chania
Friday, May 10, 2024

Τις πταίει; Λάθη και παραλείψεις πληρώνουμε – Η θεομηνία του 2003 στα Χανιά με τις 11 κατεστραμμένες γέφυρες και πώς σε 3 μήνες βρέθηκαν λύσεις

Ημερομηνία:

Τελικά για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή;

Καμιά ευθύνη σ’ όσους μπάζωναν και μπαζώνουν τα ρέμματα;

Καμιά ευθύνη σ’ όσους κτίζουν πάνω στα μπαζωμένα και στις επιχωματώσεις των χαντακιων απορροής των νερών της βροχής.

Καμιά ευθύνη στους μπαγάσηδες του άχρηστου έργου που λέγεται φράγμα Βαλσαμιώτη.

Πόσα χιλιάδες κυβικά νερού θα αποθήκευε το φράγμα και πόσο θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση της άταχτης ροής του βρόχινου νερού;

Ποιος ποταμός ή παραπόταμος έχει μείνει χωρίς στυγνή εκμετάλλευση με φυτεύσεις και βανδαλισμό του περιβάλλοντος;

Πότε συντηρήθηκαν οι γέφυρες του νομού έστω για να προετοιμαστούν για τις νέες απαιτήσεις των καιρών; Ότι δεν συντηρείται γκρεμίζεται.

Οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν φαίνεται ότι γνωρίζει ο κάθε σπιτονυκοκοίρης, αν δεν συντηρείς το σπίτι σου κάθε χρόνο αυτό πολύ σύντομα ερημώνεται. Έτσι συνέβη και με τη δημόσια περιουσία μας, την κληρονομιά μας, όπως ήταν η γέφυρα Κερίτη.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, αντί να κλαίνε και να οδύρονται πάνω στα συντρίμμια.

Δένουν βέβαια όλα αυτά με την κρίση και την παρακμή που βιώνουμε.

Πού μυαλό και φροντίδα για να προφυλάξουμε τον τόπο; Το αντίθετο συμβαίνει.

Προβληματίζονται οι κυβερνώντες πώς θα τα δώσουν όλα κοψοχρονιάς. Αυτή είναι η εικόνα μας. Να μην έχει μείνει πέτρα πάνω στην άλλη.

Τρέχετε τώρα και δεν φτάνετε υπουργοί και παρατρεχάμενοι. Άλλωστε εκλογές έχουμε. Αν δεν τρέξετε τώρα πότε θα τρέξετε;

Τόσους μήνες που έμενε κλειστός ο ΒΟΑΚ στο ύψος του Σταλού τι κάνατε;

"google ad"

Έπρεπε να ρημάξει ο τόπος όλος για να σας δούμε;

Ν.Α.Ν

ΥΓ1

Γιατί αγνοήθηκαν οι επιστήμονες Συνολάκης και Παυλάκης. Γιατί έφεραν τον ΟΑΔΥΚ με τη συγχώνευση και την αποδυνάμωση του ειδικευμένου προσωπικού του σε κατάσταση αδυναμίας

ΥΓ2: Ας παραδειγματιστούν από το πώς αντιμετωπίστηκε η κατάσταση το 2003 με τις τότε κακοκαιρίες και τις εκτεταμένες καταστροφές που επέφεραν. Τότε Κατσανεβάκης – Αγοραστάκης βρήκαν παρεμφερείς μελέτες τις προσάρμοσαν και με απευθείας αναθέσεις προχώρησαν σε ελάχιστο χρόνο και αποκατέστησαν 11 γέφυρες που είχαν γκρεμιστεί και πολλά χιλιόμετρα οδοστρώματος.

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε εντός τριμήνου. Το άσχημο στη σημερινή συγκυρία είναι ότι σε λίγο θα έχομε εκλογές και πρέπει να τρέξομε. Έχομε πολύ λίγες μέρες για να προλάβουμε το μεγαλύτερο κακό να μας προφθάσει η τουριστική περίοδος σε αυτό το χάλι με ολέθριες οικονομικές συνέπειες.

Καλό θα είναι στην επιτροπή των αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης να συμμετέχει και ο ειδικός στα θέματα των ακραίων καιρικών φαινομένων καθηγητής κ. Συνολάκης

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη...

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για...