24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Τι έγινε στη διαμαρτυρία της ανοικτής πρωτοβουλίας πολιτών για το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11 από μέλη της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης “Δασκαλογιάννης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Νεάρχου.

Οι πολίτες επέδωσαν ψήφισμα και συζήτησαν, κάποιες στιγμές σε έντονους τόνους, με τον γραμματέα της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προανήγγειλαν παρόμοιας μορφής διαμαρτυρίες και στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και δυναμικής κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” στις 15 Μαρτίου, όταν και επισήμως η Fraport θα αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδος.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών αναφέρεται στη διαμαρτυρία:

Σήμερα 25/2/2017 εκπρόσωποι του Συντονιστικού της Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης “Ι.Δασκαλογιάννης” επισκέφθηκαν το πρωί τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Νεάρχου 36 για να επιδώσουν προφορική και γραπτή διαμαρτυρία.

Εμβρόντητοι, παρουσία των Μ.Μ.Ε.,  ακούσαμε τον εκπρόσωπο του Σύριζα να αναφέρει βέβαια ότι το ξεπούλημα του Αεροδρομίου ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις, αλλά και ότι η κυβέρνηση του Σύριζα δεν υπέγραψε την σύμβαση !!!

Στα πλαίσια της … ενημέρωσης (απίστευτο αλλά αληθινό..) των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλουμε το Φ.Ε.Κ. με την υπογραφή της Κυβέρνησης τους όπου δίνουν το πράσινο φως με την έγκρισή τους να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Fraport και ΤΑΙΠΕΔ. Τα ονόματα αυτών που υπογράφουν είναι ο κ Δραγασάκης, ο κ Σταθάκης (Χανιώτης Βουλευτής), ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σκουρλέτης. Καλό είναι να γνωρίζουμε (διότι η γνώση είναι δύναμη) ότι ακόμα και από το ΤΑΙΠΕΔ (ο αντισυμβαλλόμενος της Γερμανικής εταιρείας στην σύμβαση) είχε ως Πρόεδρο τον νυν Υπουργό του Συριζα κ. Πιτσιόρλα.

Υπενθυμίζουμε βέβαια, την υπόσχεση των νυν βουλευτών της Κυβέρνησης ότι ακόμα κι αν  είχε προχωρήσει η διαδικασία του ξεπουλήματος των αεροδρομίων – από τις προηγούμενες κυβερνήσεις- , “όταν θα έρθει η σύμβαση να εγκριθεί από την Βουλή, εμείς θα είμαστε .. βράχος (!!!) και να ….μην ανησυχείτε καθόλου !!”

Τελικά ίσως να μιλούσαν για κάποια βοτσαλάκια (;;)..

Επισυνάπτουμε το σχετικό ΦΕΚ  για να γνωρίζουν οι πολίτες της Δυτικής Κρήτης την αλήθεια : –>


Η επιστολή που επιδόθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακόλουθη:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του    Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» των Χανίων

Χανιά 25/2/2017

Προς Βουλευτές Χανίων

Βαγιωνάκη Β.
Μπαλωμενάκη Α.
Πολάκη Π.
Σταθάκη Γ.                         

Η απόφαση της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αεροδρομίων φέρει την υπογραφή σας.

Ως βουλευτές της περιοχής προχωρήσατε σε μία κατάπτυστη πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και προσβάλλει την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου.

Η πρωτοβουλία μας έχει εξηγήσει δημόσια όλους τους λόγους για τους οποίους αυτή η αποικιακή σύμβαση και η εκχώρηση πρέπει να ακυρωθεί.

Επισημαίνεται ότι την ίδια άποψη είχατε και εσείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης αλλά και ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας καλούμε την τελευταία τούτη στιγμή να σεβαστείτε την ψήφο των πολιτών και να σταματήσετε την διαδικασία εκχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων με την όποια κοινοβουλευτική δύναμη διαθέτετε.

Εάν δεν το πράξετε αυτό οφείλετε να παραιτηθείτε από την βουλευτική σας ιδιότητα προκειμένου να διασώσετε την πολιτική υπόληψη και αξιοπρέπεια σας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...

Σε Χανιά και Ρέθυμνο ο Νίκος Ταχιάος

Το Αμάρι Ρεθύμνου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών,...