23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Τι ήθελαν 16 αμερικάνοι ταξίαρχοι στη Σούδα

Ημερομηνία:

Για τα ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν την Τετάρτη από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη 16 ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας τους σε χώρες «ενδιαφέροντος ΗΠΑ» (όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ).

Πρόκειται για 16 ταξίαρχους όλων των Οπλων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που συμμετέχουν στο στρατιωτικό σχολείο CAPSTONE General and Flag Officer Course, με επικεφαλής τον πτέραρχο ε.α. Μάρτιν Γκρέγκορι. Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι από αυτή τη σχολή συνήθως αποφοιτούν όλοι οι αξιωματικοί που μετέπειτα στελεχώνουν τις επιτελικές θέσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Αποστολάκης και οι Ελληνες επιτελείς ενημέρωσαν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, την αμυντική πολιτική, τις διεθνείς υποχρεώσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τις στρατιωτικές συνεργασίες.

Την Πέμπτη, η αντιπροσωπεία των αμερικανών στρατιωτικών βρέθηκε στην Κρήτη, όπου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στη βάση της Σούδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ενημερώθηκαν, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ, για ζητήματα «διμερούς ενδιαφέροντος», τα οποία μπορεί να μην προσδιορίζονται, αλλά υπονοούνται, καθώς είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί αλλά και το ΝΑΤΟ θεωρούν τη Σούδα μοναδικής στρατηγικής σημασίας.

Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες αποκτά μία ακόμη πιο έντονη διάσταση, ιδιαίτερα μετά την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας και την επί τα χείρω εξέλιξη των σχέσεών της με τη Δύση.

Το Αιγαίο αλλά και η Κρήτη ούτως ή άλλως βρίσκονται στο επίκεντρο του συμμαχικού ενδιαφέροντος αυτή την περίοδο, είτε λόγω του προσφυγικού είτε λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από “Καθημερινή”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ