9.8 C
Chania
Sunday, January 18, 2026

Τι ανακοίνωσε για τον νέο δικαστικό χάρτη από τα Χανιά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ημερομηνία:

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενόψει της εφαρμογής του νέου δικαστικού χάρτη, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (16-9-2024).

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Μπούγας ανέφερε ότι, για τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος δικαστικός χάρτης, στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει συγκροτηθεί ομάδα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα ανακύψουν από την εφαρμογή του.

Αρχικά ο κ. Μπούγας επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο Βάμου, καθώς εκεί θα στεγαστεί η περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χανίων. Ακολούθως, ο κ. Μπούγας επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη πέντε δικαστικών υπαλλήλων στα Χανιά, ενώ έξι υπάλληλοι της Δικαστικής Αστυνομίας θα στελεχώσουν άμεσα το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Χανίων.

Συνοδευόμενος από το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και δικαστικούς λειτουργούς, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο κτίριο των Παλαιών Δικαστικών Φυλακών, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την αξιοποίηση του κτιρίου: «Θέλουμε να υπερβούμε όσα γραφειοκρατικά θέματα έχουν προκύψει, ώστε το συντομότερο δυνατό και με βάση τις προτάσεις των δικαστών και των δικηγόρων να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το κτίριο των Παλιών Φυλακών, είτε ως χώρο αρχείων είτε ως ακροατηρίων».

Ακόμη, ο κ. Μπούγας επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Όσον αφορά την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ενημέρωσε ότι θα προσληφθούν τρεις δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ άμεσα θα αναλάβουν καθήκοντα τρεις υπάλληλοι της Δικαστικής Αστυνομίας.

Σχετικά με το έργο για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η διαδικασία είναι στο στάδιο αξιολόγησης των φακέλων των υποψηφίων και το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2026.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είναι και τι θέλει ο υγειονομικός τραμπισμός

Η επίδειξη δύναμης στρατού και αστυνομίας, από τη Βενεζουέλα...

Τι θα γίνει αν ο Τραμπ αρπάξει τη Γροιλανδία – Όλα τα πιθανά σενάρια

Τις πολλές τελευταίες ημέρες που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βαλθεί...

Αγωνία για 8 ορειβάτες που αγνοούνται στον Ταΰγετο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Ταΰγετο για τον εντοπισμό...