19.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Τι απαντά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ στις καταγγελίες των εργαζόμενων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης απαντά στις σοβαρές καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον εργολάβο στους εργαζόμενους των πλυντηρίων αλλά και την μη απόδοση άδειας μητρότητας σε γυναίκα εργαζόμενη.

Η διοίκηση του νοσοκομείου απαντά:

«Η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων για τον εργολάβο που απασχολεί προσωπικό εδώ και χρόνια στα πλυντήρια (14 άτομα και για τα δύο νοσοκομεία) επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής για την απομάκρυνση των εργολάβων από τα νοσοκομεία ώστε οι εργαζόμενοι να βγουν από τον εργασιακό μεσαίωνα. Ήδη η σίτιση, η καθαριότητα και φύλαξη γίνεται χωρίς εργολάβους με καλύτερες συνθήκες εργασίας, αμοιβές και θεαματικότερα αποτελέσματα ως προς την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.  Και στα πλυντήρια σύντομα θα αποχωρήσει ο εργολάβος. Στόχος μας όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται από εργαζόμενους με συμβάσεις απευθείας με το νοσοκομείο.

Η επιπλέον άδεια μητρότητας δεν προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι τα νοσοκομεία, παρά μόνο σε επιχειρήσεις η εκμεταλλεύσεις».

Επιπλέον, ο διοικητής Ιωάννης Τασσόπουλος αναφέρεται και στις καταγγελίες πολιτών που έχουν να κάνουν με την είσοδο και παραμονή αδέσποτων ζώων στο νοσοκομείο:

«Η διοίκηση λαμβάνει κάθε μέτρο για την προστασία των επισκεπτών και ασθενών στους χώρους και των δύο νοσοκομείων. Το πρόβλημα αυτό δεν έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια. Έχουμε ζητήσει και τη παρέμβαση του εισαγγελέα προς τους φορείς που είναι αρμόδιοι. Παράλληλα σε περίπτωση που εντοπισθεί πολίτης να εγκαταλείπει κατοικίδιο ζώο στο χώρο των νοσοκομείων να γνωρίζει ότι θα του επιβληθεί πρόστιμο έως 15.000 ευρώ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες

Εξαπλώνονται σε πολλά πανεπιστήμια στον κόσμο, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται...

Η ΠΑΠΑΔΙΑ

(Μια αφήγηση που πηγάζει από ιστορικά γεγονότα)... Μες τη νύχτα...

Σα σήμερα, 4 Μαΐου 2017, πέθανε ο ανυπότακτος Αναρχικός Βαρδής Τσουρής | Φωτός

Κάθε τόπος έχει ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα...