17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Τι απαντά ο Δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκα στις κατηγορίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για απραξία στο προσφυγικό

Ημερομηνία:

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων για την ανακοίνωση της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τον κατηγορούσε για απραξία στο θέμα των προσφύγων. Όπως τονίζει, ο Δήμος Χανίων κινείται συντεταγμένα μαζί με όλους τους Δήμους και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρει:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που κριτικάρει το κράτος αλλά και το Δήμο Χανίων για απραξία στο θέμα των προσφύγων.

Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι ο Δήμος Χανίων μαζί με όλους τους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης προχωρούν συντεταγμένα στην διαδικασία προετοιμασίας φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ».

Να σημειώσουμε ότι η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της διαπίστωνε “την πλήρη απραξία του Δήμου που ούτε προχωρά στις αναγκαίες προετοιμασίες, ούτε μας πληροφορεί για τις προθέσεις του. Το Δημοτικό Συμβούλιο, με κύρια ευθύνη της παράταξης του κ. Βάμβουκα, αναβάλλει συνεχώς τις συζητήσεις αλλά και τις προπαρασκευές” ενώ ζητούσε με επίταση από τη δημοτική αρχή “να προχωρήσει επιτέλους στη σύσταση και ενεργοποίηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Μέσω του Συμβουλίου αυτού μπορεί να αξιοποιηθεί όλη η πείρα των κοινωνικών φορέων και πολιτών που δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ