16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τι απαντά το flashnews.gr στις καταγγελίες του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη περί “απερίγραπτου πολέμου”

Ημερομηνία:

Με προσωπικό του άρθρο ο δημοσιογράφος Γιώργος Ξυγκάκης απαντά στην επίθεση που δέχθηκε αυτός καθώς και το ειδησεογραφικό πόρταλ flashnews.gr μέσω ανάρτησης του βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

Στην ανάρτησή του ο κ. Παύλος Πολάκης κατηγορούσε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης των Χανίων για “απερίγραπτο πόλεμο” και “κατευθυνόμενη δημοσιογραφία” ενώ σχετικά με τον κ. Ξυγκάκη αναφερόταν σε υποθέσεις αυθαιρεσίας και καταπατήσεις στα Σφακιά (ΕΔΩ ολόκληρη η ανάρτηση Πολάκη).

Ο κ. Ξυγκάκης στην απάντησή του σημειώνει ότι η επίθεση που δέχθηκε δεν βασίζεται σε κανένα ουσιαστικό επιχείρημα. Μιλά για αλαζονεία της εξουσίας και δικαστικές εκκρεμότητες ενώ σχετικά με τα δημοσιεύματα στο ειδησεογραφικό πόρταλ σημειώνει:

“τελικά όσα δημοσιεύματα κάναμε γι’ αυτόν αποδείχτηκαν ψέματα, ήταν στημένα κλπ κλπ, αφού ο κύριος Πολάκης ούτε έσκισε τα μνημόνια, ούτε έσωσε τα αεροδρόμια, ούτε κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα άλλα πολλά που έχει πει ότι θα κάνει και έχουμε δημοσιεύσει. Ναι ομολογούμε. Δημοσιεύαμε ψέματα, αλλά αυτός τα έλεγε, όχι εμείς. Και ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας. ”

Ολόκληρη η απάντηση του δημοσιογράφου Γιώργου Ξυγκάκη έχει ως εξής:

«Ξεσάλωσε» ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης στο Facebook, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εξαπολύοντας ύβρεις και συκοφαντίες σε βάρος μέσων ενημέρωσης, αναφερόμενος προσωπικά σε συγκεκριμένα άτομα, μεταξύ αυτών και εμού.

Φαίνεται ότι όποιος δεν πάει με τα γούστα του, είναι αυτομάτως απέναντι του και επέλεξε να το δείξει με αλαζονεία, την πρώτη ημέρα που επανεξελέγη.

Επειδή όμως δεν έχει να πει κάτι πραγματικά, πέρασε σε προσωπική επίθεση καθώς, δίχως να έχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα, αναφέρθηκε σε θέματα του παρελθόντος, δύο και τρία χρόνια πίσω. Σε θέματα για κάποια  διαφορά με τον Δήμο Σφακίων, τα οποία δεν με αφορούν άμεσα και τα οποία στη μία περίπτωση είναι ακόμα σε δικαστική εκκρεμότητα, καθώς υπάρχει μόνο η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και στην άλλη περίπτωση είναι προς διευθέτηση, με την υπογραφή του και τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο θα θέλαμε να μας πει ο κύριος τέως Υπουργός κατά της Διαφθοράς και των μαύρων ταμείων, όπως έχει δηλώσει επί Δημαρχίας του, ποιά είναι τα «πληρωμένα δημοσιογραφάκια των Χανίων που έχυσαν για 20 μέρες τόνους δηλητήριο με ψέματα, προβοκάτσιες, τρολάρισμα και στημένα ρεπορτάζ;»

Τα «δημοσιογραφάκια» που έχουν κάνει δεκάδες ρεπορτάζ  για τη δράση του ως Δήμαρχος;

Που έχουν κάνει επίσης δεκάδες ρεπορτάζ τα οποία τον προβάλλανε στην προεκλογική του εκστρατεία για να κατέβει βουλευτής, με “όχημα” τα Χημικά της Συρίας; Και που ενώ μαχόταν για τα Χημικά, τα απόβλητα της Παλαιόχωρας “έκαναν βόλτα” στις όμορφες παραλίες των Σφακίων;

Που δημοσίευαν τα δελτία τύπου καθώς και άρθρα για την προεκλογική του δράση στις προηγούμενες εκλογές και στις τωρινές;

Ή μήπως που δημοσίευσαν τα 4-5 δελτία τύπου (αυτή ήταν η δράση του, τους επτά μήνες) ως Βουλευτής, τα οποία παρεμπιπτόντως ήταν και ανούσια και χωρίς κανένα νόημα για τον τόπο και τα Χανιά;

Μάλλον αυτά θα εννοεί, γιατί τελικά όσα δημοσιεύματα κάναμε γι’ αυτόν αποδείχτηκαν ψέματα, ήταν στημένα κλπ κλπ, αφού ο κύριος Πολάκης ούτε έσκισε τα μνημόνια, ούτε έσωσε τα αεροδρόμια, ούτε κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα άλλα πολλά που έχει πει ότι θα κάνει και έχουμε δημοσιεύσει.

"google ad"

Ναι ομολογούμε. Δημοσιεύαμε ψέματα, αλλά αυτός τα έλεγε, όχι εμείς. Και ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας.

Τελικά και τα μνημόνια ψήφισε και είπε ΝΑΙ σε όλα, με αντάλλαγμα την υπουργική καρέκλα και θα συνεχίσει να λέει ΝΑΙ σε όλα, τώρα που επανεξελέγη και οι πολιτικές κωλοτούμπες θα είναι συνεχείς!

Αν εννοεί βέβαια τις αναδημοσιεύσεις που κάναμε από άλλα site που αναφέρουν για τις διακοπές του Πρωθυπουργού στην Μήλο στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος με το φουσκωτό του, ας απαντούσε στα Μέσα που τα δημοσίευσαν και εννοείται ότι θα γινόταν και από εμάς αναπαραγωγή. Αν το θέμα δεν αφορούσε στον Αλέξη Τσίπρα, να είναι σίγουρος ότι δεν θα μπαίναμε στον κόπο να ασχοληθούμε.

Η στάση μας σαν Μέσο εδώ και 5 χρόνια, είναι απόλυτα έντιμη και αντικειμενική απέναντι του, όλα τα δημοσιεύματα που τον αφορούν, τα άρθρα και οι συνεντεύξεις του βρίσκονται στις σελίδες του Flashnews.gr και μπορεί εύκολα κάποιος να τα αναζητήσει, είναι συνολικά 136 στον αριθμό!

Εδώ δεν ασχοληθήκαμε μαζί του όταν πραγματικά στο παρελθόν υπήρχε προσωπικός λόγος. Αυτό φαίνεται και από αυτά που γράφει, αφού δεν αναφέρεται σε κανένα δημοσίευμα επί της ουσίας, αλλά εξαπολύει προσωπικές ύβρεις και χαρακτηρισμούς, που σίγουρα δεν αρμόζουν σε ένα βουλευτή και σίγουρα δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Επειδή όμως πραγματικά επιχειρήματα δεν υπάρχουν, καλώ τον βουλευτή να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς το συντομότερο, εντός των επόμενων ωρών.

Επειδή ούτε τα «παίρνουμε», ούτε εντολοδόχοι είμαστε κανενός, ούτε υπήρξαμε, ούτε θα γίνουμε στο μέλλον.

Αν ο βουλευτής βλέπει φαντάσματα, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα του λύσουμε το πρόβλημα, να ψάξει να τα βρει αλλού. Αν δεν ανακαλέσει ή δεν αποδείξει όλα αυτά που λέει τότε είναι ένας κοινός συκοφάντης!

ΥΓ 1 Υπουργέ μου, θα είναι χαρά μας να μας πείτε από πού τα παίρνουμε και ποια είναι τα αφεντικά μας, γιατί δεν τους γνωρίζουμε.

ΥΓ 2 Καταγγελίες, ποιές καταγγελίες; Εσείς τα έχετε δηλώσει, ξεχνάτε; Για αυτό «μπαστακώθηκε» το ΣΔΟΕ στον Δήμο Σφακίων και ψάχνει τα «έργα και τις ημέρες σας;». Περιμένουμε να μας πείτε για αυτό αν και θα το ψάξουμε και εμείς.

ΥΓ 3 Κανένα ρεπορτάζ δεν έχει κατέβει, όπως αναφέρετε στο υβρεολόγιο σας, όλα εδώ μέσα είναι. Αλλά βλέπω «όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται», αφού ασχολείται με ένα άρθρο που δεν αναφερόταν ονομαστικά.

ΥΓ 4 Για τη δωρεά Άννας Μπόμπολα στον Δήμο Σφακίων, το ερώτημα «πού πήγαν άραγε τα λεφτά», χωρίς κανένα άλλο σχόλιο και δίχως καμία υπόνοια, βλέπω σας έχει επίσης ενοχλήσει.

ΥΓ 5 Θερμή παράκληση, όχι μόνο δική μου, αλλά και των αναγνωστών σας στο Facebook: Να βάζετε τόνους στις λέξεις, γιατί χάνεται το νόημα και το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουμε από τον βουλευτή μας είναι να γράφει σωστά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...