13.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Τι γράφει στις σημειώσεις του ο Τσακαλώτος;

Ημερομηνία:

Μπορεί οι σκληροπυρηνικοί της Ευρώπης, αλλά και βιαστικοί συνάδελφοι εντός και εκτός Ελλάδος, να έσπευσαν να δηλώσουν πως η Ελλάδα προσήλθε στο eurogroup χωρίς προτάσεις, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες τονίζουν πως η προφορική παρουσίαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν “καλές” και “αναλυτικές”. Από την άλλη, φαίνεται πως η πίεση χρόνου που όλοι σημειώνουν δεν δικαιολογεί μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας, εκτός και αν πρόκειται για τακτική που αποσκοπεί σε εκμαίευση δεσμεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, πριν συνταχθεί κάποιο κείμενο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χειρόγραφες σημειώσεις του Έλληνα υπουργού, που άφησε “εκτεθειμένες” στα αδιάκριτα φλας του φωτογράφου. Μάλιστα τα ξένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα ο Guardian σημείωσε το γεγονός ως σημάδι απειρίας, αφού άφησε τις σημειώσεις του σε εμφανή θέση. Επιχειρήσαμε να δούμε τις βασικές γραμμές του και να τι “ψαρέψαμε”:

Ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει στο πλάι πως η “παλιά επιστολή δεν είναι εκτός του τραπεζιού”, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου του eurogroup που έκανε λόγο για απόρριψη κάθε πρότασης που προέκυψε πριν το δημοψήφισμα. Διακρίνουμε επίσης τις λέξεις “απόρριψη”, αλλά και “όχι θριαμβολογίες” που κανείς μπορεί να υποθέσει πως αφορούν στη θέση της κυβέρνησης μετά το συντριπτικό όχι στο δημοψήφισμα.

Στο τέλος της σελίδας φαίνεται επίσης η αναφορά στην ομόφωνη συμφωνία με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ, που ο υπουργός φαίνεται να χρησιμοποιεί επίσης ως διαπραγματευτικό μέσο. Εκείνο που επίσης προκύπτει από τις σημειώσεις είναι πως η Αθήνα ζητά μια λύση που να στηρίζεται σε βιώσιμο έδαφος.

CJUafDFWEAEVsWX

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τη νέα λίστα του Conde Nast Traveller,...

ΚΚΕ: “Αθλιότητα της κυβέρνησης να κλείνει τους δρόμους που οι αγρότες αφήνουν ανοιχτοί”

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση και την αστυνομία, για το κλείσιμο των δρόμων...

Όταν η ανεξιθρησκεία κτυπούσε την πόρτα της Μεσογείου

Του Γιώργου Ουρανού Δεν γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στον...