12.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Τι δείχνουν τα βίντεο για την επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση ομάδας φασιστοειδών εναντίον μελών της ΚΝΕ στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Χανίων το απόγευμα του Σαββάτου φέρνει στο φως το 902.gr. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη, συντονισμένη επίθεση και όχι για μεμονωμένο επεισόδιο.

Ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι από το βιντεοληπτικό υλικό που έχει κατατεθεί στις αρχές, προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία της εγκληματικής ενέργειας.

Το χρονικό της επίθεσης

Πριν την επίθεση, ήταν σταθμευμένο έξω από τα γραφεία του Κόμματος ένα μαύρο αυτοκίνητο, στο οποίο διακρίνονται καθαρά οι επιβάτες. Λίγο μετά την αποχώρησή του, τρεις άνδρες – των οποίων τα πρόσωπα είναι αναγνωρίσιμα – εμφανίζονται στη λεωφόρο Καραμανλή, φτάνουν στα γραφεία του ΚΚΕ, προπηλακίζουν μέλη της ΚΝΕ και πηδούν την καγκελόπορτα για να εισβάλουν στον εσωτερικό χώρο.

Επιτίθενται σε μέλος του ΚΚΕ που κρατούσε τον “Ριζοσπάστη”, σκορπίζουν τα φύλλα της εφημερίδας και τον χτυπούν στο κεφάλι. Σε άλλο πλάνο του βίντεο, τρεις επιτιθέμενοι φαίνονται να ρίχνουν ένα μέλος της ΚΝΕ στις σκάλες, να τον ακινητοποιούν και να τον χτυπούν στο κεφάλι, με έναν από αυτούς να χρησιμοποιεί το μεταλλικό μέρος ζώνης ως όπλο.

Ενδείξεις προμελέτης

Σύμφωνα με τον Σπύρο Αγριμάκη, οι πιο βάναυσες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε σημεία χωρίς κάμερες, γεγονός που καταδεικνύει προσεκτικό σχεδιασμό και πρόθεση συγκάλυψης. Το αρχικά σταθμευμένο αυτοκίνητο επέστρεψε στην περιοχή, την ώρα που η επίθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, και πάρκαρε ξανά έξω από τα γραφεία, περιμένοντας τους δράστες. Όπως καταγγέλλεται, ένας εκ των συντονιστών έδωσε εντολή να μεταβεί ένας ακόμη επιτιθέμενος για ενίσχυση της δράσης.

Το ίδιο όχημα χρησιμοποιήθηκε τελικά ως μέσο διαφυγής, με τους δράστες να δέχονται ρητές εντολές αποχώρησης από συγκεκριμένο πρόσωπο.

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι ήταν μεθυσμένοι και ότι ενήργησαν υπό την επήρεια αλκοόλ, παρότι το βίντεο καταρρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς, δείχνοντας συντονισμένες κινήσεις και πλήρη έλεγχο των πράξεών τους.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι δεν λένε κυβέρνηση και ΜΜΕ για τους αγρότες και τα Pet Scan στο ΠΑΓΝΗ

Το «σενάριο» είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο: Όταν δημιουργούνται συνθήκες...

’Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας!

Του Γιώργου Ουρανού Ο Λαοοκόντας και τα φίδια Σήμερα, όπου η...