17.8 C
Chania
Tuesday, May 14, 2024

Τι διευκρινίζουν οι Anonymous for the Voiceless Κρήτης στην εφημερίδα μας για την ακτιβιστική δράση τους στη Μητρόπολη Χανίων

Ημερομηνία:

Στις 28 Απρίλη στη Μητρόπολη Χανίων πραγματοποιήθηκε μία ακτιβιστική δράση εκ μέρους της ομάδας Anonymous for the Voiceless σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και τον βεγκανισμό.

Οι διοργανωτές Anonymous for the Voiceless Κρήτης με αφορμή τη δημοσίευση της σχετικής είδησης από την εφημερίδα, σπεύδουν να διευκρινήσουν κάποια σημεία σχετικά με την παρουσίαση της δράσης τους.

Η εφημερίδα στο κειμενό της ανέφερε:

 «Όπως αναφέρουν, πρόκειται για μία ειρηνική διαμαρτυρία που προσομοιάζει μία performance art. Στη διαμαρτυρία, κάποιοι νέοι άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα με μπλούζες της οργάνωσης κρατούσαν είτε μεγάλα πλακάτ με τη λέξη “ΑΛΗΘΕΙΑ” ή λάπτοπ μέσω των οποίων έπαιζαν εικόνες από το γνωστό ντοκιμαντέρ “Earthlings” στο οποίο καταγράφονται οι κακές πρακτικές εταιρειών που μεγαλώνουν ζώα τα οποία καταλήγουν στο πιάτο μας.»

Οι Anonymous for the Voiceless λένε:

Οι Anonymous for the Voiceless είναι μια παγκόσμια οργάνωση υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων που εξειδικεύεται στον ακτιβισμό δρόμου.  Χρησιμοποιώντας πλάνα με τις τυποποιημένες πρακτικές εκτροφής ζώων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, εκθέτουμε το κοινό σε όλα όσα εσκεμμένα του έχουν αποκρύψει όσον αφορά την εκμετάλλευση των ζώων. Eξοπλίζουμε πλήρως το κοινό με ο,τιδήποτε χρειάζεται ώστε να κάνει την μετάβαση σε έναν ΒΙΓΚΑΝ τρόπο ζωής.

Κρατάμε αυστηρή στάση υπέρ της εξ ολοκλήρου κατάργησης της εκμετάλλευσης  όλων των ζώων  και δεν εναντιωνόμαστε απλά στις «κακές πρακτικές»  των βιομηχανιών.

Η εφημερίδα στο κειμενό της ανέφερε:

«Βεγκανισμός είναι η αυστηρή ή ολική χορτοφαγία, είναι η ολοκληρωτική αποχή από το κρέας, τα ψάρια, τα μαλάκια, καθώς και τα προϊόντα που προέρχονται από ζώα, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά καθώς και το μέλι αλλά και τα ρούχα από δέρμα. Συνήθως γίνεται για λόγους ηθικής, καθώς θεωρείται ότι η κατανάλωση αυτών των προϊόντων προϋποθέτει πολύ βία και βαρβαρότητα, για λόγους υγείας λόγω ανησυχίας των μελών του vegan κινήματος για το περιβάλλον αλλά ακόμα και για θρησκευτικούς λόγους αφού θεωρούν ότι η χορτοφαγία συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με τη μορφή θρησκευτικότητας ή πνευματικότητας τους.»

Οι Anonymous for the Voiceless λένε:

Ενώ ενημερώνουμε το κοινό για τα οφέλη του βιγκανισμού στην υγεία μας  καθώς και για την ανυπολόγιστη καταστροφή που προκαλεί η κτηνοτροφία στο περιβάλλον,  ο οργανισμός Anonymous for the Voiceless καθορίζεται  πρωτίστως βάσει του κώδικα ΗΘΙΚΗΣ, κρατώντας  αυστηρή στάση κατά του σπισισμού (η διάκριση μεταξύ των ειδών και η επακόλουθη αντίληψη ότι το ανθρώπινο είδος είναι ιεραρχικά ανώτερο από όλα τα άλλα ζώα και έχει το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύεται.). Επιπρόσθετα, oοργανισμός Anonymous for the Voiceless είναι αυτοτελής και ανεξάρτητος από οποιαδήποτε πολιτική πεποίθηση ή θρησκευτικό προσανατολισμό και δεν επιθυμεί να προωθήσει κανένα από τα δύο στις δράσεις του.

Η εφημερίδα στο κειμενό της ανέφερε:

«Όπως μας ενημέρωσαν, οι ακτιβιστές ήταν κυρίως από τα Χανιά αλλά και το Ηράκλειο ενώ στην ερώτησή μας για το πώς ένας απλός πολίτης θα μπορούσε να συμμετάσχει σε σχετικές δράσεις μας είπαν ότι θα πρέπει να επισκεφθούν τη σελίδα τους και να απαντήσουν κάποιες ερωτήσεις.»

Οι Anonymous for the Voiceless λένε:

Η ένταξη νέων μελών στην ομάδα αξιολογείται κατόπιν αίτησης στην σελίδα μας στο facebook (AV: Crete, Greece).  Η συμμετοχή στις δράσεις μας προϋποθέτει ο ενδιαφερόμενος εθελοντής να είναι  ολικός χορτοφάγος (vegan) ή χορτοφάγος (vegetarian) σε ενεργά μεταβατικό στάδιο  προς τον βιγκανισμό.

Η εφημερίδα στο κειμενό της ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη δράση με την ίδια περίπου μορφή πραγματοποιήθηκε σε δεκάδες πόλεις κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, και σε πόλεις της Αυστραλίας.»

Οι Anonymous for the Voiceless λένε:

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται μηνιαία έως και εβδομαδιαία  σε 560 πόλεις  και στις 5 ηπείρους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκ στην Χώρα των Σφακίων για ένα ελεύθερο… ΠΑΡΚΙΝΓΚ! Πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Κυριακή 3 το απόγευμα, ζευγάρι Χανιωτών καταφθάνει στην Χώρα...