16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι είδαν στην Κρήτη κορυφαίοι επιχειρηματίες από την Καλιφόρνια

Ημερομηνία:

Η Κρήτη αποτελεί κορυφαίο νησιωτικό προορισμό για τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που ευνοεί δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάδειξη του νησιού ως ιδανικό τόπο παραμονής για ψηφιακούς νομάδες.

Η πρωτοβουλία “Work from Crete” προκάλεσε το ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου Chapman των Η.Π.Α. σε συνδυασμό με τα όσα προσφέρει το νησί στον επισκέπτη. Έτσι, στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων της Καλιφόρνιας ήρθαν στο νησί, στα πλαίσια του μαθήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας του μεταπτυχιακού προγράμματος στελεχών (EMBA) του Πανεπιστημίου  Chapman (CA, USA). Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενημερώθηκαν από τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τις υποδομές, τον τουρισμό, την φύση, την παράδοση, τον πολιτισμό και την εμπειρία ζωής που χαρίζει η αυθεντική Κρήτη στον επισκέπτη.

6533

Ήταν μια ειδική ενημερωτική συνάντηση εργασίας, στη διάρκεια της οποίας ο προϊστάμενος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Αλεξάκης, παρουσίασε την στρατηγική για τον τουρισμό, καθώς και στοιχεία που αφορούν τις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας στην ανάδειξη και προβολή του νησιού, την επισκεψιμότητα και το προφίλ του τουρισμού και των υποδομών, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα που έχουν καταστήσει την Κρήτη κορυφαίο νησιωτικό προορισμό.

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες, μεταπτυχιακοί φοιτητές του πανεπιστημίου Chapman, ενημερώθηκαν από το στέλεχος του Europe Direct Νίκο Μωραϊτάκη για ζητήματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και πολιτικών.

877

H παρουσία της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων «George Argyros School of Business and Economics», που λειτουργεί με τη δωρεά της oικογένειας Αργυρού (ελληνικής καταγωγής) αξιολόγησε πολύ θετικά τη στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό και την ανάπτυξή του, ειδικά για δράσεις όπως η απομακρυσμένη εργασία (work from Crete), για την οποία το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο από τα στελέχη των επιχειρήσεων της Καλιφόρνια, της Αμερικανικής Πολιτείας που βρίσκεται υπό το φως των προβολέων της παγκόσμιας δημοσιότητας. Ιδιαίτερη αξία έχει η απόφαση για επανάληψη του ταξιδιού στην Κρήτη το 2023, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Να σημειωθεί πως το αμερικανικό πανεπιστημιακό ίδρυμα ήρθε στην Κρήτη μετά από πρόταση και προετοιμασία της κρητικής επιχειρηματία και αποφοίτου του πανεπιστημίου Τσάπμαν, Kelly Vlahakis Hanks και τη συνεργασία της επικεφαλής του προγράμματος «Drexel in Crete» Δρ. Μαρίας Χναράκη και του καθηγητή του Chapman Dr. Noel Murray. Το συμμετοχικό μάθημα που έγινε στο Ηράκλειο οργανώθηκε από το μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Drexel  και μέλος του ΠΣΕΚ-Κ Δρ. Θ. Κατερινάκη και με το συντονισμό της εταιρείας οργάνωσης εκπαιδευτικών εμπειριών ISP με την Cristiana Nicu.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ