17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τι είπε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης για το περιστατικό με τον καφέ

Ημερομηνία:

«Πήγα για καφέ, αλλά συνεχίζω την απεργία πείνας» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή αποχώρησε από την πλατεία Συντάγματος στην οποία βρισκόταν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Κυριακή, συμπαραστεκόμενος στους Σύρους πρόσφυγες.

«Καφέ και τσάι πίνω από την πρώτη ημέρα… Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες του καφέ αν έχω βάλει τίποτα στο στόμα μου» πρόσθεσε ο βουλευτής για την απουσία του.

Δημοσιογράφοι ανάφεραν ότι το πρωί όταν βρέθηκαν στο σημείο για να πάρουν δηλώσεις από τον κ. Μιχελογιαννάκη εκείνος ενημέρωσε ότι πάει για καφέ και θα γυρίσει αργότερα.

Στον βουλευτή επιτέθηκε η Φωτεινή Πιπιλή που έκανε λόγο για πλήρη γελοιοποίησή του. «Κατεγράφη στο ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο real time απεργός πείνας» σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι γνωστό ότι κάποιοι κερδίζουν οικονομικά και πολιτικά από την εκμετάλλευση της εικόνας των προσφύγων με τα παιδιά τους στο κέντρο της Αθηνάς.

«Η κυρία Πιπιλή δεν έχει μάθει τι σημαίνει η αξία της ανθρώπινης ζωής» απάντησε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Ο βουλευτής στη συνέχεια υποστήριξε: «έφυγα από την πλατεία γιατί τα τηλεοπτικά συνεργεία τσακώνονταν ποιο θα με βγάλει πρώτο στον αέρα. Εγώ δεν έχω ανάγκη τη δημοσιότητα και δεν είμαι παπαγαλάκι των ΜΜΕ. Σε τέτοιες κοκορομαχίες δεν θέλω να πάρω μέρος και για μένα πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή».

Σημείωσε επιπλέον ότι το βράδυ της Κυριακής, αφού καταψήφισε τον προϋπολογισμό, είχε συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλια, ώστε να υπάρξει μια γρήγορη λύση για τους Σύριους πρόσφυγες  που συνεχίζουν την απεργία πείνας. Εκείνος ζήτησε να δοθεί στους πρόσφυγες ένα κτίριο με θέρμανση, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδιάτρους για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται εκτεθειμένα στο κρύο και την βροχή. Ζήτησε επίσης να επισπευσθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν σύντομα να αποκτήσουν διαβατήρια, ώστε να φύγουν από την Ελλάδα.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ότι θα κάνει ότι μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα, τονίζοντας ότι παρασχέθηκε στους Σύριους πρόσφυγες ένα κτίριο, το οποίο όμως σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε φως, ούτε θέρμανση.

Αυτή την ώρα, παίρνει μέρος σε μια συνεδρίαση του συντονιστικού, ώστε το μεσημέρι να καταθέσει στο υπουργείο τις προτάσεις των προσφύγων και από σήμερα να μπορέσουν να βρουν καταφύγιο από τη βροχή και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης προειδοποίησε τέλος ότι κινδυνεύουν οι ζωές των Σύριων που βρίσκονται στο Σύνταγμα, ενώ τα 41 παιδάκια αν δεν γίνει κάτι σύντομα είναι καταδικασμένα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ