19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Τι είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Χανιά Νικήτας Μελισσάκης σε συνεστίαση στη Ραμνή

Ημερομηνία:

Σε συνεστίαση στη Ραμνή, που διοργάνωσαν οι οργανώσεις βάσης του ΚΚΕ στην περιοχή του Αποκόρωνα παρεβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Νικήτας Μελισσάκης.

Στον χαιρετισμό του πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

“ Ζητάμε από τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτές τις 15 μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή της κάλπης, ότι τελικά δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτα δυνάμεις που κινούνται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έφερε το λαό εδώ που είναι σήμερα, δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ η οποία εγγυάται την πάση θυσία υλοποίηση της στρατηγικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά τους. Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορερετική βέβαια πρόταση διαχείρησης, αγωνιούν να εξασφαλίσουν την περιβόητη “ανάπτυξη”. Ανάπτυξη που πατάει αποκλειστικά σε τσακισμένους μισθούς, εργατικά δικαιώματα, περικοπές των λαϊκών παροχών, την εξασφάλιση παροχών-επιδοτήσεων-ελαφρύνσεων στο κεφάλαιο που θα πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός.

Αν ο λαός θέλει ανακοπή της επίθεσης εναντίον του, ανάκτηση των απωλειών του, χρειάζεται “ασπίδα”- “όπλα αντεπίθεσης”, κίνημα ικανό να οργανώσει, να «κρατήσει» τη γραμμή άμυνας και να υλοποιήσει την αντεπίθεσή του. Δεν έχει παρά να εμπιστευτεί τη μόνη δύναμη που τον προειδοποίησε, δίχως να χαϊδεύει αφτιά, που του είπε πάντα την αλήθεια όπως του την λέει και τώρα, που «ματώνει» για τα συμφέροντά του, κι αυτή είναι το ΚΚΕ. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα του χρειαστεί ένα ισχυρό ΚΚΕ, όπως του χρειάζεται και σήμερα που αποτελεί τη μόνη σταθερά για να ακουμπήσει πάνω της. Ένα κόμμα με γερά πόδια σε χώρους δουλειάς και τόπους κατοικίας, ικανό να μετουσιώσει τις λαϊκές προσδοκίες σε υλική δύναμη ρήξης με τις αιτίες που στέκονται εμπόδιο για την εκπλήρωσή τους, ανατροπής τους και διάνοιξης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που στο κέντρο του θα έχει ακριβώς τις λαϊκές ανάγκες. Με σαφή διάκριση απ’ τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης που συνθέτουν ένα παρακμιακό σκηνικό κινούμενης άμμου, με τις συναλλαγές, μετεγγραφές και βρώμικα αλισβερίσια και όλες τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να οργιάζουν.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...