15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Τι εννοείται με τον ορισμό Πάτριον Έδαφος

Ημερομηνία:

Με μια απλή, απλούστατη, εκλαϊκευμένη εξίσωση, άστοχα εντελώς και συμπερασματικά απ’ τον τίτλο, κάποιοι εννοούν το έδαφος του πατέρα μας.

Λάθος! Όταν λέμε «Πάτριον Έδαφος) είναι η γη που ξεκίνησε, ρίζωσε και δημιούργησε πολιτισμό η φύτρα ενός γένους. Είναι κάτι πολύ βαθύ.

Οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται δύο, τρεις γενιές στην Γερμανία, έχουν συναισθηματικούς δεσμούς όμως «Πάτριον Έδαφος τους» δεν είναι η Γερμανία, είναι η Ελλάδα. Οι Έλληνες που ζουν στην Αμερική, στην Αυστραλία, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, το «Πάτριον Έδαφός τους» είναι η Ελλάδα. Συναισθηματικούς δεσμούς έχουν με την γη που γεννήθηκαν και τους τρέφει αλλά δεν είναι το «Πάτριον Έδαφός τους».

Οι Έλληνες της Ιωνίας, δηλαδή οι Έλληνες της Μικράς Ασίας «Πάτριον έδαφος» ήταν τα παράλια της Μικράς Ασίας. Και οι Τούρκοι Πάτριον Έδαφος έχουν τα βάθη της Ασίας. Πως είναι δυνατόν να ξεστομίζεται και να γράφεται σε τοπική εφημερίδα (Χαν. Νέα) η Κρήτη ως Πάτριον Έδαφος των Τούρκων; Μόνο ένας αδαής μπορεί να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο. Οι Τούρκοι ως κατακτητές, σφαγείς του πληθυσμού και άρπαγες της Κρητικής γης έζησαν πάνω στο Πάτριο Έδαφος των Κρητών επί σχεδόν 4 αιώνες. Όμως αυτό δεν τους κάνει δικαιούχους του ορισμού. «Πάτριον Έδαφος». Είναι ντροπή να γράφονται τέτοια πράγματα τη στιγμή μάλιστα που οι γείτονες μας διεκδικούν την ελευθερία μας και την ακεραιότητά μας. Την στιγμή που παράνομα κρατούν στις φυλακές τους, υψίστης ασφαλείας παρακαλώ, τους δύο αξιωματικούς μας. Την στιγμή που χωρίς σεβασμό παρενοχλούν τον εναέριο χώρο μας οι αναχαιτίσεις των οποίων έγιναν αίτιο για να χαθεί ο πιλότος μας και παλαιότερα ο πιλότος Ηλιάκης και τόσοι άλλοι. Εμείς παρενοχλούμε τον εναέριο χώρο τους; Εμείς θα μιλάμε για «συναδέλφωση των δύο λαών» όταν αυτοί χρησιμοποιούν με επεκτατικές βλέψεις την άδολη φιλία που μπορούν να αναπτύξουν όλοι οι λαοί μεταξύ τους; Όταν συνειδητά καλλιεργούν στον Τούρκικο λαό τον επεκτατισμό και τον εθνικισμό. Και δυστυχώς μια πολύ μεγάλη μερίδα –συνήθως οι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου– του Τούρκικου λαού διακατέχεται από εθνικιστικές και επεκτατικές ιδέες.

Οι Έλληνες αν εξαιρέσομε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν κάνουν ποτέ επεκτατικούς πολέμους. Όμως υπερασπίζονται με καμμία παραχώρηση το «Πάτριον Έδαφος» και δεν το παραχωρούν ούτε καν ως ορισμό. Γι’ αυτό, όσοι χρησιμοποιούν τον ορισμό να είναι πιο προσεκτικοί.
Ειδικά στις μέρες μας, που είναι πολύ ύπουλες και πολύ επικίνδυνες. «Πάτριον Έδαφος» λοιπόν είναι η γη που ρίζωσε, μεγαλούργησε και έφτιαξε πολιτισμό επί χιλιετίες το κάθε γένος των ανθρώπων. Σ

την Κρήτη «Πάτριον Έδαφος» ανήκει στους Κρήτες που έζησαν ζουν και δημιουργούν επί χιλιετίες, από την εποχή του Μίνωα και πριν, μέχρι σήμερα. Και δεν το παραχωρούμε σε κανέναν κατακτητή, πρώην, νυν και επίδοξο. Εν ονόματι καμμιάς δήθεν κακώς εννοούμενης «συναδέλφωσης»!
Δεν παραχωρούμε τίποτα! Να το έχουν υπ’ όψιν τους και οι ντόπιοι νενέκοι!

Ρέα Τουτουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...