22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι ζήτησε και τι πήρε από την εκκλησία η κυβέρνηση – Όλο το παρασκήνιο

Ημερομηνία:

Προσδοκίες για την επέκταση του εμβολιασμού στους ανθρώπους της εκκλησίας και του πιστούς έφερε στο Μέγαρο Μαξίμου η παρουσία του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αξιολογούν ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την παραδοχή που έκαναν κάποιοι ιεράρχες λέγοντας ότι μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχουν αντιεμβολιαστικές «νησίδες».

Ακόμα πολλοί ιεράρχες εμφανίστηκαν πρόθυμοι να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην εμβολιαστική καμπάνια – ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που η εμβολιαστική κάλυψη στον γενικό πληθυσμό παραμένει σε ανησυχητικά χαμηλά ποσοστά- και στις οποίες η Εκκλησία διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες.

Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και η απόφαση της Εκκλησίας να κάνει περισσότερες λειτουργίες – ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός- σε μεγάλες ενορίες και ανάλογα του αριθμού των πιστών, την περίοδο των γιορτών .

Εκεί που και πάλι καταγράφηκε πρόβλημα είναι στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης των πιστών για την είσοδο τους στους ναούς.

Το μήνυμα της Εκκλησίας ήταν ότι έχει τη διάθεση αλλά αδυνατεί να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο. Έτσι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να γίνονται δειγματοληπτικά από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα καθώς τα κρούσματα μπορεί να μειώνονται ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων παραμένει ωστόσο υψηλός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα στην νέα μετάλλαξη Όμικρον και δεν έκρυψε την ανησυχία του καθώς όπως επεσήμανε οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα σαφή εικόνα για το πώς εκδηλώνεται επισημαίνοντας ότι η πιστή τήρηση των μέτρων και η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών τόσο για την πρώτη, όσο και για την τρίτη δόση είναι ίσως τα σημαντικότερα μέτρα προστασίας.

Όπως είναι γνωστό οι ειδικοί παρακολουθούν στενά όλα τα δεδομένα που προκύπτουν σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο, και βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Το θέμα αυτό άλλωστε θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ