19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τι ζητάνε οι μελισσοκόμοι των Χανίων από τους αγρότες για την προστασία των μελισσών –  “Προστάτευσε την παραγωγή σου – προστάτευσε τις μέλισσες!”

Ημερομηνία:

Κοινωνικό μήνυμα, για την προστασία της φύσης, των Μελισσών αλλά και των άλλων εποικονιαστών εντόμων από τους ψεκασμούς των Γεωργών, του μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων “Η ΜΕΛΙΣΣΑ” :

Από την επικονίαση των εντόμων εξαρτάται το 90% των άγριων φυτών το 75% των παγκόσμιων τροφίμων και το 35% της παγκόσμιας Γεωργικής γης.

 Οι παραγωγοί Γεωργικών προϊόντων πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα προϊόντα τους εξαρτώνται από τις μέλισσες τις οποίες οφείλουν να προστατεύσουν. Η παρουσία μελισσών στους αγρούς συντελεί στην αύξηση της καρπόδεσης και της παραγωγής, στην βελτίωση του μεγέθους και του σχήματος των καρπών στα φρούτα.

Παρακαλούμε τους φίλους αγρότες να ακολουθούν τις οδηγίες των γεωπόνων για την σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων και να μην ψεκάζουν τις ώρες που κυκλοφορούν στον αγρό οι μέλισσες και άλλα επικονιαστικά έντομα, όπως και ο νόμος ορίζει, αλλά να ψεκάζουν αργά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όπου οι μέλισσες μαζεύονται στις κυψέλες τους και δεν κινδυνεύουν άμεσα.

 Προστάτευσε την παραγωγή σου – προστάτευσε τις μέλισσες!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...