19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Τι θα έλεγε ο Γιάννης Παπαδάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ αν ο Αλ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Τελικώς, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πήγαινε στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, αυτό δε συνέβη. Η επίσημη αιτιολογία για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης είναι το φορτωμένο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, όμως άλλοι μιλούν για τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται στο λιμάνι.

Στο κλίμα αυτό ήταν και η επιστολή που είχε ετοιμάσει ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Η., η οποία όμως τελικά δεν επιδόθηκε αφού ο πρωθυπουργός δεν πραγματοποίησε την επίσκεψή του.

Ο κ. Παπαδάκης την έδωσε στη δημοσιότητα με τον τίτλο: “ΜΗ ΕΠΙΔΟΘΕΙΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  Κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ” και σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

Για την επίσκεψη Σας στο λιμάνι του Ηρακλείου ,στη σημαντικότερη πύλη διακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων της Κρήτης , Σας Ευχαριστούμε .

Δεν είναι και μικρό πράγμα ο πρωθυπουργός της χώρας να επισκέπτεται ένα τόσο σημαντικό οργανισμό .

Από μια τέτοια επίσκεψη ο καθένας περιμένει ή μια πολύ σπουδαία ανακοίνωση για το λιμάνι ή να επιβραβεύσει ένα πολύ σπουδαίο έργο που γίνεται από την διοίκηση του οργανισμού .

Η μεγάλη ανακοίνωση δεν έγινε και το σπουδαίο έργο δεν συντελείτε και αυτό θα φανεί από τα παρακάτω λίγα μόνο στοιχεία και γεγονότα που παραθέτω:

-Πριν μερικές μέρες πήρε φωτιά ένα ιστιοφόρο στην Μαρίνα ,το πυροσβεστικό που προσπάθησε να προσεγγίσει δεν μπόρεσε γιατί υπάρχουν προσχώσεις στην είσοδο και κόλλαγε στην άμμο , ευτυχώς η πυρκαγιά περιορίστηκε μόνο σε ένα σκάφος .

-Το μεγάλο κτήριο μπροστά μας πρώην ψυγεία και πρώην ΙΘΑΒΙΚ , άδειο εδώ και καιρό καταρρέει και η επίσκεψή  στο εσωτερικό του είναι επικίνδυνη

– Τα διπλανό πρώην απεντομωτήριο ,άδειο καταρρέει και αυτό

-Το λιμενικό περίπτερο – σημαντικό ιστορικό και διατηρητέο – άδειο σαπίζει

-Ο χώρος αποβίβασης των κρουαζιερόπλοιων ,τριτοκοσμικός  ,όπως και αρκετά άλλα κτήρια και χώροι

-Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το καθορισμό της χερσαίας ζώνης και διεκδικήσεις και από τον Δήμο και το αντίθετο

– Υπάρχει αντιδικία  με την καταβολή η όχι δημοτικών τελών και είμαστε στα δικαστήρια με το Δήμο .

"google ad"

Τα παραπάνω δίνουν μια εικόνα της κατάστασης και μόνο , που γιαυτήν δεν ευθύνεται φυσικά η σημερινή διοίκηση ,αλλά οι προηγούμενές διοικήσεις που έφεραν το λιμάνι στη σημερινή κατάσταση .

Η σημερινή διοίκηση ευθύνεται γιατί με την πρακτική της θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί αυτή η κατάσταση και αυτό διότι:

Δεν έχουμε συζητήσει σε κανένα συμβούλιο αυτά τα σοβαρά θέματα και δεν έχει ούτε 5ετές ούτε 3ετές ούτε και ετήσιο πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τους .

Ο ετήσιος προϋπολογισμός που ψηφίσαμε για το 2017 , προβλέπει

ΕΣΟΔΑ

Τα έσοδα για το 2017 ,μια χρονιά που και η κυβέρνηση προϋπολογίζει και οι πάντες προσδοκούμε να είναι επιτέλους καλή , ο ΟΛΗ προϋπολογίζει να έχει μειωμένα έσοδα κατά 31,80% σε σχέση με το 2015

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Για το 2017 προϋπολογίζονται επενδύσεις 1.050.000 (1 εκ. και πενήντα χιλιάδες ) μειωμένες σε σχέση με το 2015 κατά 35%

Το 2016 μέχρι το Ιούλιο είχαμε κάνει επενδύσεις 45.000 ευρώ , -τα τελευταία 5 χρόνια με τις  ’ κακές’ διοικήσεις οι επενδύσεις ποτέ δεν ήταν λιγότερες των 3 εκατομμυρίων –

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ , ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΣΕ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΗΡΙΑ ΤΟ 2017 .

Τα χρήματα από την δραστηριότητα του λιμανιού της πόλης του Ηρακλείου αντί να επενδυθούν σε έργα για το λιμάνι και την πόλη που τόσο τα έχουμε ανάγκη , είναι κατατεθειμένα στις «αγαθές¨» τράπεζες για να εξυπηρετήσουν την ρευστότητα τους .

Με αυτά τα στοιχεία ,εγώ και ο καθένας μπορεί να δει την πορεία του ΟΛΗ ανάλογα με τους δικούς του στόχους  .

Η αριστερά ονειρεύεται και βάζει στόχους υψηλούς για να μπορέσει να πετύχει τους αναγκαίους

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ”

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...