22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Τι θα γίνει με φράγμα Ταυρωνίτη και λιμνοδεξαμενές Χρυσοσκαλίτισσας-Αγ.Θεοδώρων

Ημερομηνία:

Σε βασικά αρδευτικά έργα στο νομό Χανίων, αναφέρεται Απάντηση του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ, κ.κ. Μανωλάκου, Χαλβατζή και Μωραίτη. Ειδικότερα και σε ότι αφορά στο φράγμα Ταυρωνίτη, απο την Απάντηση του κ.Καρασμάνη προκύπτει πως η σχετική μελέτη είχε σταλεί για επικαιροποίηση στον ΟΑΔΥΚ προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Πράγματι, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (στον οποίο εντάχθηκε ο ΟΑΔΥΚ) κ. Λευτέρης Κοπάσης, είπε στο Flashnews.gr, πως ανταποκρινόμενος στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ο Οργανισμός προχωρά στην επικαιροποίηση της μελέτης προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και να κατασκευαστεί το δεύτερο μεγάλο φράγμα – μετά τον Βαλσαμιώτη – στο νομό Χανίων.

Επίσης σε ότι αφορά στην λιμνοδεξαμενή της Χρυσοσκαλίτισσας, – η οποία δεν λειτούργησε λόγω κακοτεχνιών και κακής χωροθέτησης –  ο Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποιεί πως απο το Υπουργείο έχει εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης προυπολογισμού 4.750.000 ευρώ, αλλά πρέπει η Περιφέρεια Κρήτης να αναθεωρήσει τους Περιβαλλοντικούς όρους και να εντάξη το έργο σε Περιφερειακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τέλος και σε ότι αφορά στην λιμνοδεξαμενή των Αγ.Θεοδώρων, η οποία ενώ γέμισε με νερό, μια καθίζηση, ουσιαστικά την κατέστρεψε, ο κ.Καρασμάνης αναφέρει πως απο την πορεία του έργου αποκατάστασης της λιμνοδεξαμενής της Χρυσοσκαλίτισσας, θα εξαρτηθεί και το τι θα γίνει με την λιμνοδεξαμενή των Αγ.Θεοδώρων.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το...

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ...

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά...