15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι κάνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;

Ημερομηνία:

Ότι έκανε και το ’74 στην Κύπρο. Πλάτες στον «ΑΤΤΙΛΑ».

Μετά την Κύπρο και μετά την εποχή του ΑΝΤΡΕΑ, έκαναν τα «ΙΜΙΑ», κατόπιν την «Κίναρο» μετά την «Ρόδο» και προχτές την «ΜΥΤΙΛΗΝΗ». Όλα αυτά τα ελληνικά εδάφη τα λένε αποστρατικοποιημένες ζώνες. Εμποδίζουν τον πρωθυπουργό της χώρας να ανεφοδιασθεί το αεροπλάνο του στην Ρόδο χαρακτηρίζοντας την έτσι, οι Τούρκοι παρακαλώ, ο Αχμέτ παρακαλώ που του βάραγε φιλικά την πλάτη ο πρωθυπουργός της χώρας μας. Τον εμποδίζουν να προσγειωθεί στην Ρόδο και αυτός, ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας υπακούει τις εντολές των Τούρκων αποδεχόμενος μ’ αυτόν τον τρόπο την αμφισβήτηση της Ρόδου. Τέτοια ντροπή! Τέτοια ξεφτίλα και την έκανε γαργάρα!

Οι πρώτοι Τούρκοι που κατοίκησαν στα παράλια της Μικράς Ασίας ήταν νομαδικές φυλές απ’ τα βάθη της Ασίας, Σελτζούκοι, Οθωμανοί που ήταν στην πολιορκία και στην Άλωση της Κων/πολης και κατόπιν παρέμειναν στα παράλια. Και βέβαια μπορεί οι δικοί μας να μας έλεγαν πως συμβίωναν αρμονικά με τους Τούρκους γιατί οι Τούρκοι κατοίκησαν στα παράλια γύρω στα 1450 και οι δικοί μας που ήρθαν εδώ μετά την καταστροφή είχαν γεννηθεί γύρω στα 1900. Όμως οι Έλληνες ζούσαν στα παράλια 3.000 χρόνια πριν ήταν οι Ίωνες και όχι απ’ το 1450-53 που εγκαταστάθηκαν οι Τούρκοι. Το αποδεικνύουν τα μνημεία και οι γραφές που ήταν στην Ελληνική Γλώσσα. Η πόλις Πέργαμος, η Έφεσος, η Μίλητος αρχαίες Ελληνικές πόλεις που τα ερείπια τους σώζονται ακόμα. Ο Θαλής ο Μιλήσιος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος τα γραπτά του έχουν μείνει μέχρι σήμερα.

Στα αρχαία ελληνικά κείμενα γίνονται αναφορές αυτών των πόλεων. Την Έφεσο είχε επισκεφθεί ο Απόστολος Παύλος και η γλώσσα που ομιλείτο εκεί ήταν η Ελληνική. Μόνο η αρχαία Τροία δεν ήταν Ελληνική πόλη αλλά οι Τρώες δεν ήταν Τούρκοι.

Μετά τα παράλια της Μ. Ασίας, μετά την Κύπρο η βουλιμία τους έχει ανοίξει ξανά. Ποιος θα υπερασπισθεί την υφαλοκρηπίδα μας; Χιλιοστό να μη αλλάζει!

Ποιος; Ο Αλέξης; Που φοβήθηκε μην του ρίξουν το αεροπλάνο και υπάκουσε στις εντολές των Τούρκων αμφισβητώντας έτσι και ο ίδιος την κυριαρχία μας στην Ρόδο; Υπάκουσε στην μπλόφα τους γιατί δεν θα σκότωναν βέβαια τον πρωθυπουργό της χώρας. Αλλά τον πήγε να… Τι να πούμε εμείς; Όταν θέλεις να λέγεσαι πρωθυπουργός πρέπει να ‘χεις και τα κότσια.

 

Άννα Κωνσταντουδάκη

Υστερόγραφο: Μέγα λάθος η κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών απ’ την εκπαίδευση των παιδιών μας. Μέσα απ’ τα αρχαία κείμενα μαθαίναμε, ιστορία, φιλοσοφία, δημοκρατία. Με ντοκουμέντα και αδιαμφισβήτητα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ