15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι συζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Κρήτης αλλά και με τον Περιφερειάρχη

Ημερομηνία:

Η επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Κρήτη δεν περιορίστηκε στα θέματα της Εκκλησίας. Αντιθέτως, πραγματοποίησε μία σειρά από συναντήσεις τόσο με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης όσο και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης, αλλά και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης. Επίσης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Ε.Στεφάνου, τους αντιπρυτάνεις κ.Γ.Τζιριτα , κ. Β.Καρδάση και κα. Ε. Παπαδάκη, τον Περιφερειάρχη κ. Σ.Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ.Μαρινάκη.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και τα ειδικά θέματα της ίδρυσης αφενός τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. όπου η διδασκαλία θα γίνεται στα Αγγλικά και οι φοιτητές θα καταβάλλουν δίδακτρα, αφετέρου τμήματος ΔΙοήκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

Ο κ. Λοβέρδος συνάντησε ακόμα, τις Πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Πρύτανη κ. Β.Διγαλάκη, τον κ.Ν.Νικολαΐδη , την κα.Ε.Ψυλλάκη και τον κ.Γ.Σταυρουλάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι επιστημονικές, ερευνητικές και διοικητικές επιδόσεις του Ιδρύματος καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από την μειωμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.
Συναντηση έγινε και με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Ε.Καπετανάκη κατά την οποία συζητήθηκε το πρόγραμμα υποστήριξης καινοτομίας που διοργανώνει το ΤΕΙ μαζί με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και τα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης.

Μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα αποτελέσματα του προγράμματος “Αθηνά”.

Η συζήτηση για την ίδρυση των δύο προπτυχιακών τμήμάτων, ξενόγλωσσου και ελληνικού για τη διοίκηση του τουρισμού επαναλήφθηκε σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου διαμορφώθηκε προσχέδιο και οδικός χάρτη της ίδρυσης τους στο Ρέθυμνο.

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης κ. Α.Κλινάκη κατά την οποία συζητήθηκαν προβλήματα που προκύπτουν από τα κενά αλλά και οι τρόποι αναπλήρωσής τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ