Πανελλήνια συγκίνηση, αλλά και σύγχυση έχει προκαλέσει η ανάρτηση της δημοσιογράφου Ντέπης Γκολεμά στο facebook, με αφορμή τα γενέθλια της κορυφαίας και παγκοσμίου φήμης ηθοποιού, Ειρήνης Παππά.

Το απόγευμα της Τετάρτης η δημοσιογράφος ανέβασε στα social media μια φωτογραφία της ηθοποιού περιγράφοντας με συγκινητικά αλλά και αποκαλυπτικά λόγια την πολύ σοβαρή και μη αναστρέψιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία της Ειρήνης Παππά σήμερα.

«Σήμερα η Ειρήνη Παπά, καθηλωμένη στο κρεβάτι με πάλλευκα μαλλιά είναι 92 ετών. Τα γιόρτασε χθες ερήμην της, μια και το μυαλό της έχει από μόνο του διαγράψει την υπέροχη ζωή της.», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ντέπη Γκολεμά, με την αποκάλυψη αυτή να κάνει το γύρο του διαδικτύου και παράλληλα να εγείρει αντιδράσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ειρήνη Παππά, είχε όντως γενέθλια πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 3 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, για λίγο επικράτησε ένα μπέρδεμα σχετικά με την ηλικία της, που στην πραγματικότητα μικρή σημασία έχει για τόσο κορυφαίες φυσιογνωμίες. Για την ιστορία λοιπόν, πριν τρεις ημέρες η Ειρήνη Παππά συμπλήρωσε τα 89 της χρόνια και όχι τα 92 -καθώς έχει γεννηθεί το 1929 και όχι το 1926) όπως εσφαλμένα αναφέρει η δημοσιογράφος άλλα και η wikipedia στη σελίδα της.

Στο ίδιο σφάλμα υπέπεσε και το «Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παππά», ένας χώρος που έχει δημιουργήσει η ίδια και σήμερα στεγάζει τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (Πειραιώς 52) και το οποίο γιόρτασε τα 90ά γενέθλια της ηθοποιού με μια τιμητική βραδιά στην οποία προβλήθηκαν αποσπάσματα από την ιταλική σειρά Odissea της RAI, με την Ειρήνη Παππά στο ρόλο της Πηνελόπης.

Ωστόσο, η Μέλια Τατάκη, ανιψιά της ηθοποιού, πληρόφορησε τους διαδικτυακούς της φίλους για τη σωστή ηλικία με τη φωτογραφία μιας τούρτας με 89 κεράκια και ευχές για τη θείας της όπως και ευχαριστίες για τις τρεις γυναίκες που τη φροντίζουν.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν την Ειρήνη Παππά να βρίσκεται -από τον περασμένο Ιούλιο- στον τόπο καταγωγής της στο Χιλιομόδι Κορινθίας και όχι στο σπίτι της στην Πλάκα.

Η ανάρτηση της Ντέπης Γκολεμά μπέρδεψαν όπως φάνηκε τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος νομίζοντας ότι η Ειρήνη Παππά απεβίωσε έσπευσε να αποχαιρετήσει την ηθοποιό μέσω Instagram με μια παλαιότερη κοινή τους φωτογραφία και ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια. Ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που στα σχόλιά τους τον ενημέρωναν ότι δεν ιστύει κάτι τέτοιο και μετά από ένα τέταρτο περίπου ο Ηλίας Ψινάκης διέγραψε την ανάρτηση.

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω όμως, η αναφορά στην υγεία της Ειρήνης Παππά από την Ντέπη Γκολεμά προκάλεσε και αντιδράσεις και συγκεκριμένα την αντίδραση του γνωστού σκηνοθέτη και ανιψιού της ηθοποιού, Μανούσου Μανουσάκη ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso», διέψευσε τα όσα γράφτηκαν τονίζοντας:

«Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφουν. Πριν από λίγη ώρα μίλησα μαζί της. Είναι μια χαρά η Ειρήνη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγαίνουν τέτοιες άστοχες φήμες. Η Ειρήνη είναι ένα ζωντανό σύμβολο της Ελλάδας. Επιλέγει πού θα πάει και πού δεν θα πάει». Σε ερώτηση για το αν ισχύει η πληροφορία ότι η σπουδαία ηθοποιός έχει χτυπηθεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ο Μανούσος Μανουσάκης δήλωσε: «Ας γράψουν ό,τι θέλουν. Εδώ γράφουν ότι υπάρχουν Αρειανοί γύρω μας και ότι κατοικούν στα έγκατα της γης Γκρέμλινς».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το Reader.gr από το φιλικό περιβάλλον της Ειρήνης Παππά είναι ότι έχει χτυπηθεί όντως από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και πως τα τελευταία δυο χρόνια η κατάστασή της έχει χειροτερέψει.

Αυτό που με σιγουριά πάντως μπορούμε να πούμε είναι ότι η Ειρήνη Παππά θα ένιωθε βαθιά ενοχλημένη με όλο αυτόν το θόρυβο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από την υγεία και το όνομά της καθώς η ίδια, με τη μεγαλοπρέπεια και αξιοπρέπεια που τη διέκρινε σε κάθε της βήμα, φρόντιζε και φροντίζει πάντοτε με δική της επιλογή και απόφαση να κρατά την ιδιωτική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οφείλουμε λοιπόν να σεβαστούμε το γεγονός αυτό, όπως και την ίδια ως άνθρωπο και καλλιτέχνη και να ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για την υγεία της, αλλά και όλος αυτός ο ντόρος να σταματήσει εδώ.