17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι συμβαίνει με τη βενζίνη; Στο 1,37 η τιμή στην Κύπρο, πάνω από 2 ευρώ στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 2 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 1,90 ευρώ το λίτρο. Η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,60 ευρώ το λίτρο.

Ανατιμήσεις «φωτιά» σε βενζίνηφυσικό αέριο και πετρέλαιο. Οσο περνούν οι μέρες, η αμόλυβδη θα ακριβύνει και άλλο, καθώς όπως προέβλεψε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η τιμή της θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι την Κυριακή, 13 Μαρτίου. «Από μέρα σε μέρα δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Από χθες τα 1000 λίτρα πήραν 100 ευρώ αύξηση, γεγονός που σημαίνει ότι το κάθε είδος βενζίνης αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 0,10 ευρώ.

Η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται πλέον πάνω από τα 2 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 1,90 ευρώ το λίτρο. Η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,60 ευρώ το λίτρο, είπε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα. Η ίδια επανέλαβε τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Ασμάτογλου ότι η τιμή της βενζίνης θα φθάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο.

«Τα διυλιστήρια τι κάνουν», αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής. «Ενώ δεν αγοράζουν συνέχεια και διαθέτουν από τα αποθέματά τους, τα τιμολόγια που μας στέλνουν είναι συνεχώς με αυξήσεις», συμπλήρωσε. «Η τιμολόγησή τους γίνεται με τις τρέχουσες αυξημένες τιμές κι όχι με την τιμή που αγόρασαν το πετρέλαιο που είναι χαμηλότερη και αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τις αυξήσεις που μας βάζουν», πρόσθεσε.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης ελέγχει εμάς, μας βάζει πλαφόν αλλά είμαι περίεργη αν και πώς ελέγχει τα διυλιστήρια είπε η κυρία Ζάγκα. «Εμείς φωνάζουμε χρόνια τώρα ότι η βενζίνη στην Ελλάδα είναι παράλογα πανάκριβη, είναι είδος πολυτελείας, γιατί έχει 24% ΦΠΑ και υψηλό ΕΦΚ, αυτό είναι άδικο. Γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει ένα βήμα σε αυτό», αναρωτήθηκε.

Βενζίνη: Μεγάλη απόκλιση στην τιμή σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην Κύπρο η τιμή της αμόλυβδης παραμένει στα 1,37 ευρώ το λίτρο και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,96 ευρώ το λίτρο. Στη χώρα μας αντίθετα ελάχιστα είναι τα πρατήρια που έχουν την τιμή της αμόλυβδης σήμερα ακόμη ελάχιστα κάτω από τα 2 ευρώ. Στην ερώτηση γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη απόκλιση στις τιμές των καυσίμων σε Ελλάδα και Κύπρο η πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Αττικής απάντησε ότι εκεί έχουν πολύ μικρό ΕΦΚ και πολύ μικρότερο ΦΠΑ.

Σχετικά με την αυξημένη τιμή των καυσίμων που υπάρχει στα νησιά και που έχει να κάνει με το κόστος των μεταφορικών, η κυρία Ζάγκα κατήγγειλε ότι ενώ υπάρχει ειδικό Ταμείο Μεταφορικών που πληρώνουμε όλοι για τα μεταφορικά, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν τα αποδίδουν στους πρατηριούχους που τα δικαιούνται στα νησιά αλλά τα βάζουν στον προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...