21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Τι συνέβη στον Τζορτζ Πίκερινγκ, τον άνθρωπο που κρατούσε ομήρους γιατρούς για να σώσει τη ζωή του γιου του;

Ημερομηνία:

Πόσο μακριά θα φτάνατε για να σώσετε τη ζωή του παιδιού σας; Το 2015, ο George Pickering βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτό το ερώτημα όταν ένα νοσοκομείο του Τέξας κήρυξε τον γιο του “εγκεφαλικά νεκρό”. Αντί να επιτρέψει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αφαιρέσουν τον γιο του από την υποστήριξη ζωής, ο Pickering τράβηξε ένα όπλο.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο George Pickering III, γιος του Pickering, είχε ιστορικό επιληπτικών κρίσεων και εισήχθη στο Tomball Regional Medical Center μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Pickering III κηρύχθηκε “εγκεφαλικά νεκρός” και δόθηκε εντολή για αποσύνδεση του 27χρονου άνδρα από τη μηχανική υποστήριξη ζωής. Για να το αποτρέψει αυτό, ωστόσο, ο πατέρας του Pickering III τράβηξε ένα πιστόλι στο κρεβάτι του γιου του και είπε: “Θα σας σκοτώσω όλους αν αγγίξετε τον γιο μου”.

Ο Πίκερινγκ, ο οποίος ήταν 59 ετών τότε, δήλωσε αργότερα ότι ήξερε ότι η πρόγνωση του νοσοκομείου για τον γιο του ήταν λανθασμένη, βασιζόμενος στην πατρική διαίσθηση, και παρά τον κίνδυνο, δεν θα άφηνε τον γιο του να πεθάνει.

Ο Πίκερινγκ αφοπλίστηκε

Το προσωπικό του νοσοκομείου κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει έναν ένοπλο άνδρα στις εγκαταστάσεις, και παρόλο που ο George Pickering αφοπλίστηκε γρήγορα, αρνήθηκε να παραδοθεί, προκαλώντας μια πολύωρη αντιπαράθεση στις εγκαταστάσεις.

Δεν έπεσαν πυροβολισμοί, αλλά η απόφαση να αποσυνδεθεί ο γιος του Pickering από τη μηχανική υποστήριξη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ με αποτέλεσμα ο γιος του σήμερα να ζει.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο επικεφαλής των ποινικών ερευνών της αστυνομίας του Τόμπαλ, Γκάρι Χάμοντ, δήλωσε:

“[Ο Πίκερινγκ] ήταν πολύ ταραγμένος. Όπως γνωρίζετε καλά, οι άνθρωποι διαχειρίζονται το άγχος με διαφορετικό τρόπο. Ποτέ δεν μπορείς να πεις τι χρειάζεται για να χτυπήσει ένας τόσο σοβαρός μηχανισμός ενεργοποίησης … [Ο Πίκερινγκ] ήθελε το καλύτερο και οι γιατροί και οι νοσοκόμες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή”.

Ο Pickering πέρασε 11 μήνες στη φυλακή

Μόλις τέθηκε υπό κράτηση, ο Τζορτζ Πίκερινγκ – ο οποίος αργότερα παραδέχτηκε ότι ήταν μεθυσμένος την ημέρα που έφερε το όπλο στο κρεβάτι του γιου του – κατηγορήθηκε για δύο κατηγορίες επίθεσης με φονικό όπλο. Η μία κατηγορία απορρίφθηκε και ο Pickering πέρασε 11 μήνες στη φυλακή για το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου φυλάκισης που εξέτισε, ανέφερε το Click2Houston.com. Όπως του έλεγε η διαίσθηση του Pickering, ο γιος του ξύπνησε και συνήλθε.

Αναφερόμενος σε αυτό που έκανε ο πατέρας του, ο Pickering III δήλωσε αργότερα:

“Παραβιάστηκε ένας νόμος, αλλά παραβιάστηκε για όλους τους σωστούς λόγους. Είμαι εδώ τώρα εξαιτίας αυτού. Ήταν αγάπη” (μέσω WaPo).

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...