12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Τι σχέση είχε ο Δ. Καμμένος με τον αρχιβασανιστή των ΕΑΤ-ΕΣΑ; Ο Αλέκος Παναγούλης για τον Θεοφιλογιαννάκο

Ημερομηνία:

Μια πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στα παραπολιτικά και – απ όσο γνωρίζουμε δεν έχει διαψευστεί – επανέρχεται στη δημοσιότητα με αφορμή την υπουργοποίηση του Δ.Καμένου.

Ο ακροδεξιός, ρατσιστής και αντισημίτης υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, φέρεται να είχε επισκεφθεί τον αρχιβασανιστή της Χούντας και των ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεόδωρο Θεοφιλογιαννάκο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Έγραφε το σχετικό δημοσίευμα από 13 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την υπουργοποίησή του κ. Δ. Καμμένου:

Επειδή ο Πάνος Καμμένος αρέσκεται στις «μαιμού» αποκαλύψεις και επιτίθεται ως όψιμος Αριστερός και σκληρός μνημονιακός στους δήθεν ακροδεξιούς της Ν.Δ., του έχω μια ωραία αποκάλυψη.

Αλήθεια, γνωρίζει ότι στις 22 Αυγούστου, ο βουλευτής του κόμματος του, Δημήτρης Καμμένος, επισκέφθηκε στο 401Στρατιωτικό Νοσοκομείο, τον αρχιβασανιστή και διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ επί επταετίας, Θεόδωρο Θεοφιλογιαννάκο; Αυτούς έχει υποψήφιους ο Καμμένος και μ’ αυτούς κυβερνούσε  ο Τσίπρας. Ντροπή!

image002

Ο Θεοφιλογιαννάκος εθεωρείτο ως ο πλέον σκληρός βασανιστής της χούντας, όταν ακόμα ήταν ταγματάρχης στο στρατόπεδο Μπογιατίου. Από το στρατόπεδο αυτό είχαν περάσει και βασανιστεί προσωπικά από τον Θεοφιλογιαννάκο, ο οποίος ήταν επικεφαλής εννέα τετραμελών συνεργείων βασανισμού, όλοι οι μεγάλοι αντιστασιακοί της εποχής, με πρώτο και καλύτερο τον Παναγούλη.

Θεωρούμενος ως ο πιο κυνικός βασανιστής, ο διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ καμάρωνε: «Θέλουμε να ακούει ο κόσμος πως βασανίζουμε και να τρέμει. Γκάγκστερς δε μας λέτε; Έ, λοιπόν, τέτοιοι είμαστε. Εγώ είμαι ο Θεοφιλογιαννάκος, ο γνωστός βασανιστής!».

Ο Παναγούλης για τα φρικτά βασανιστήρια Θεοφιλογιαννάκου

Με αφορμή το θάνατο του αρχιβασανιστή των ΕΑΤ-ΕΣΑ Θεοφιλογιαννάκου, παρουσιάζουμε δυο σπάνια ντοκουμέντα από τη δίκη των βασανιστών, που τελικά χάρη στην κυβέρνηση Καραμανλή έπεσαν στα μαλακά.

Στο πρώτο (από 3:22 και μετά) ο ηρωικός Αλέκος Παναγούλης περιγράφει τα φρικτά βασανιστήρια από τον Θεοφιλογιαννάκο.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DSAoeKZUxC4″]

Στο δεύτερο video o Θεοφιλογιαννάκος δηλώνει αμετανόητος για το φριχτό έργο του.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?t=2&v=8bA5MMSYAdk”]

"google ad"

info-war.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...