17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ για το 2024: «Νόμιμο να είναι ξανά υποψήφιος – Τεράστια η επιρροή του»

Ημερομηνία:

Τις νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2024 σχολιάζει στο Sputnik η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο George Washington University Βανέσα Γουίλς.

Φιλόδοξο, αν και «μετρημένο» comeback, πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη Κυριακή, στην πρώτη δημόσια ομιλία του, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, οπότε άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να διεκδικήσει εκ νέου την αμερικανική προεδρία στις εκλογές του 2024, και να νικήσει… για 3η φορά! Mε άλλα λόγια, αμφισβήτησε ευθέως ότι έχασε στις πρόσφατες εκλογές!

Σε αυτή την καλά -λέξη λέξη- σχεδιασμένη επανεμφάνιση διέψευσε τις φήμες ότι σχεδιάζει τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αντιστρέφοντας το κλίμα, καθώς κάλεσε επί της ουσίας σε «κάθαρση» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από τους βουλευτές και τους γερουσιαστές που στάθηκαν απέναντί του στα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου, στο Καπιτώλιο.

«Σίγουρα από νομικής απόψεως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ελεύθερος και καθόλα “νόμιμος” να τρέξει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, αλλά, εκτιμώ ότι σε αυτή τη φάση οι Ρεπουμπλικάνοι θα προτιμήσουν τελικά έναν υποψήφιο με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων, χωρίς τη φθορά και τις απώλειες που ήδη βαραίνουν τον απελθόντα Πρόεδρο» μας λέει η εξαιρετικά διαδραστική στη δημόσια αμερικανική σφαίρα καθηγήτρια Φιλοσοφίας (με εξειδίκευση στις φυλετικές διακρίσεις) στο George Washington University Βανέσα Γουίλς.

Δεν έχει τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει το 2024, θεωρεί ωστόσο ότι είναι εξαιρετικά πιθανό «να έχουμε έναν Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο που θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024, αν και, νομίζω, ότι είναι πολύ νωρίς για αποφανθούμε σχετικά».Τι θα κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ από σήμερα μέχρι και το 2024;

«Θα ζυγίζει τις πιθανότητές του, πασχίζοντας να διατηρήσει τη μεγάλη επιρροή του εντός του κόμματος. Και νομίζω ότι όποιος κι αν είναι ο επόμενος Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος, θα χρειάζεται τουλάχιστον την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, επειδή εξακολουθεί να έχει τεράστια επιρροή στη βάση των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων» καταλήγει η Γουίλς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ