14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τον συνέλαβαν στο “σωρό” για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, τον διαπόμπευσαν για σχόλιο στο Facebook, και μετά «συγγνώμη, λάθος»

Ημερομηνία:

Μία ακόμα ντροπιαστική ιστορία πρόσθεσε στο ιστορικό της η «δημοσιογραφία των αστυνομικών πηγών» με αφορμή την υπόθεση της σύλληψης 22χρονου που φερόταν να πρωταγωνίστησε στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, καθώς αστυνομία και συγκεκριμένοι ιστότοποι προχώρησαν στη στοχοποίηση ανθρώπου που δεν βρέθηκε καν στο σημείο, με αφορμή -τελικά- ένα σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα.

Μία ακόμα ιστορία ενδεικτική της αυθαιρεσίας της αστυνομίας, αλλά και του εξευτελιστικού εναγκαλισμού μέσων “ενημέρωσης” με την Ελ.ΑΣ που αναπαράγουν άκριτα τις “αλήθειες” που τους διοχετεύουν αξιωματικοί εκτυλίχθηκε στον απόηχο των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο με «στοιχείο» ένα σχόλιό του στα κοινωνικά δίκτυα, διοχέτευσε ακόμα και φωτογραφίες τους σε αστυνομικές ιστοσελίδες κατηγορώντας τον πως είναι «ο Αλβανός που σακάτεψε τον αστυνομικό», και έπειτα ανακάλεσαν.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων άφησε ένα σχόλιο σε μία διαδικτυακή του φίλη που τον έκανε «tag» κάτω από ένα βίντεο των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκε ο νεαρός στο στόχαστρο των αρχών, παρότι ο ίδιος φέρεται να διαμένει στο Μενίδι, και δεν βρέθηκε καν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της προχθεσινής κινητοποίησης.

Στη συνέχεια, μετά τη σύλληψη του 22χρονου, ανέλαβαν ιστοσελίδες αστυνομικού περιεχομένου, όπως το policenews.er, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες του, και μάλιστα με τίτλο «Αυτός είναι ο 22χρονος Αλβανός χούλιγκαν από την περιοχή του Μενιδίου που σακάτεψε τον αστυνομικό». Το άρθρο και οι φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν από αρκετές ιστοσελίδες αντίστοιχου περιεχομένου.

Φιάσκο ΕΛ.ΑΣ με σύλληψη 22χρονου για τη Ν. Σμύρνη… από τον σωρό 

Η αστυνομία συνέλαβε νεαρό για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, έχοντας ως μοναδικό «στοιχείο» μια ανάρτηση στο facebook. Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αφού, όμως είχαν διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα του σε ιστοσελίδες αστυνομικών ειδήσεων.

Το νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει, πέρα από βασικά επιχειρησιακά προβλήματα, και το πόσο επικίνδυνες είναι οι συλλήψεις «στον σωρό» υπόπτων μέσα στα πλαίσια της γενικότερης αστυνομικής αυθαιρεσίας των τελευταίων ημερών.

Μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη χρήστης του facebook έγραψε ένα σχόλιο κάτω από βίντεο που έδειχνε την επίθεση στον αστυνομικό  κάνοντας tag τον 22χρονο ο οποίος απάντησε.

Αυτό ήταν αρκετό για την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να συλλάβει τον νεαρό κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην επίθεση και τον τραυματισμό. Οι κατηγορίες, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσαν και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν ήταν καν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Ωστόσο, τα στοιχεία του 22χρονο είχαν διαρρεύσει σε ιστοσελίδες αστυνομικών ειδήσεων, όπως το policenews.eu και ακολούθησε δημόσια διαπόμπευση με μεγάλους τίτλους, φωτογραφίες του κλπ κλπ. Ο τίτλος του άρθρου μάλιστα ανέφερε «Αυτός είναι ο Αλβανός από την περιοχή του Μενιδίου που σακάτεψε τον αστυνομικό».

Η ιστοσελίδα μετά το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να κατεβάσει το δυσφημιστικό και ρατσιστικό άρθρο, αλλά και να βγάλει ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό και αναφέροντας «Σχετικά με το δημοσίευμά μας νωρίτερα για τον 22χρονο από την περιοχή του Μενιδίου, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του Policenews πως οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και αφορούν τον Ρ. Σ., δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν με τον βαρύτατο αστυνομικό χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Ο νεαρός του δημοσιεύματος ΔΕΝ είχε καμία εμπλοκή με το συμβάν, ΔΕΝ ανήκει σε κάποιο οπαδικό σύλλογο και ΔΕΝ ήταν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Το “μπέρδεμα” έγινε όταν από ανοησία μεταξύ φίλων του νεαρού, τον “τάγκαραν” σε βίντεο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού και απάντησε ο ίδιος “Ευχαριστώ” στη διαδικτυακή του φίλη, χωρίς να γνωρίζει προφανώς ότι αμέσως χτύπησε κόκκινο καμπανάκι σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας, αλλά και τα δημοσιογραφικά γραφεία.Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους οικείους του».

efsyn.gr

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...