15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Τοπική Ανάπτυξη και το Επάγγελμα του Μηχανικού” – Συνέδριο του TEE τΔκ από αύριο στα Χανιά

Ημερομηνία:

Κάλεσμα προς όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς, αλά και τους πολίτες των Χανίων να συμμετέχουν στο Συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήματος Δυτικής Κρήτης, που πραγματοποιείται, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αύριο Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο κτίριο του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23, με το τίτλο ‘’Συζήτηση’’ και θέμα την Τοπική Ανάπτυξη και το Επάγγελμα του Μηχανικού, απεύθυναν σήμερα οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «εικοσιέξι εξειδικευμένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για τις ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης, τις παθογένειες που την εμποδίζουν, τις νομοθετικές εξελίξεις και τις επαγγελματικές εξειδικεύσεις που μας αφορούν, τις αναγκαίες υποδομές που θα την στηρίξουν, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης που τις καθοδηγούν και το χρονοδιάγραμμά τους. Συνάδελφοι μηχανικοί ενεργά μέλη του ΤΕΕ ο Αποστόλης Βουλγαράκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων ο Νίκος Καλογερής Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και ο Κυριάκος Κώτσογλου Περιφερειακός Σύμβουλος θα προσδιορίσουν την θεματολογία σε σχέση με τις ευθύνες και αρμοδιότητές τους. Την αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής θα αναδείξει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Δεκατρείς συνάδελφοι της διοίκησης του τμήματός μας θα συντονίσουν την συζήτηση και θα κωδικοποιήσουν τα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν αφετηρία διεπιστημονικής και διεπιμελητηριακής συνεργασίας έτσι όπως θα το προσδιορίσουν στις δικές τους εισηγήσεις ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Δυτικής Κρήτης Παντελής Πετσετάκης.»

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μέρα του συνεδρίου καθώς συνδέεται με το επάγγελμα του μηχανικού έτσι όπως θα το καθορίσουν οι ραγδαίες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις τις οποίες θα συζητήσουν οι Μιχάλης Μπλέτσας Βασίλης Διγαλάκης Αντώνης Μαυρόπουλος και Μίνως Γαροφαλάκης.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του ΤΕΕΤΔΚ όπως έχει δημοσιοποιηθεί και φιλοδοξούμε να συνεισφέρει ουσιαστικά στους στόχους μας επιστημονικούς,  επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και Εγγραφές συμμετοχής πραγματοποιούνται στο http://synedrio16.teetdk.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ