17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τοπικός Διαγωνισμός Μηχανικής 2022 Πολυτεχνείου Κρήτης από τον φοιτητικό οργανισμό BEST Chania

Ημερομηνία:

Ο φοιτητικός οργανισμός BEST Chania του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει τον Τοπικό Διαγωνισμό Μηχανικής, ο οποίος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια και πάλι στην βάση του, το Κτίριο Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο Οργανισμός BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης είναι μέρος του Πανευρωπαϊκού μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology), που αποτελείται από 90 Πολυτεχνεία σε 32 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του αποτελεί η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων φοιτητών και η προσφορά επιπλέον γνώσεων σε αυτούς, σε ακαδημαϊκά και μη θέματα, μέσω των δράσεών του.

Ο Διαγωνισμός Μηχανικής αποτελείται από τρία επίπεδα, τον τοπικό, τον εθνικό και τελικό προορισμό τον πανευρωπαϊκό γύρο. Σε κάθε επίπεδο οι φοιτητές διαγωνίζονται σε δύο κατηγορίες: το θεωρητικό μέρος Case Study και το πρακτικό μέρος Team Design ή Innovative Design, την νεότερη κατηγορία που προστέθηκε .

Στον φετινό διαγωνισμό οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους ερχόμενοι αντιμέτωποι με το Case Study και το Team Design.

Επιχειρησιακό Πρόβλημα (Case Study): Το Σάββατο 19 Μαρτίου οι φοιτητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία δοκιμασία που συνίσταται από την επίλυση ενός θεωρητικού προβλήματος και απαιτεί την ανάλυση, την έρευνα, την μελέτη, την δοκιμασία και την παρουσίαση μίας λύσης σε ένα τρέχον οικονομικό, επιχειρησιακό, περιβαλλοντικό, μηχανικό ή κοινωνικό πρόβλημα. Η λύση πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε ορισμένα χρονικά περιθώρια και να υποστηρίζεται από περιορισμένους πόρους, όπως χρόνο και χρήματα.

Πρόβλημα Μηχανικής Κατασκευής (Team Design): Την Κυριακή 20 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με μια πρακτική δοκιμασία που απαιτεί το σχεδιασμό, την κατασκευή και παρουσίαση ενός πρωτότυπου μοντέλου που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια σχεδιασμού και λειτουργίας. Το μοντέλο πρέπει να κατασκευαστεί εντός συγκεκριμένου χρόνου και με τη χρήση περιορισμένων και χαμηλού κόστους υλικών.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε ομάδες των τεσσάρων μελών και θα διαγωνιστούν σε περιορισμένο χρόνο, συνθήκες και υλικά με σκοπό να εξασκήσουν και να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα. Κριτήρια αξιολόγησης για την εύρεση βέλτιστης λύσης αποτελούν η καινοτομία, η κριτική σκέψη, η αποδοτικότητα και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων .

Οι δύο νικήτριες ομάδες -μία από κάθε κατηγορία- θα συμμετέχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, στον εθνικό γύρο που θα διεξαχθεί φέτος στην Αθήνα 13 με 16 Μαΐου όπου και θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ομάδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών. Από εκεί, η νικήτρια ομάδα θα πάρει ένα εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί 22-30 Ιουλίου στο Ζαγκρεμπ της Κροατίας.

Ιστοσελίδα διαγωνισμού: best.tuc.gr/ebec

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...