17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Εκσυγχρονίζοντας απλώς τα αδιέξοδα…

Ημερομηνία:

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την ομιλία του πρωθυπουργού για την τουριστική πολιτική, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός ταύτισε τις σύγχρονες επενδύσεις με τα μεγάλα ξενοδοχεία και με το τσιμέντο για τουριστικούς οικισμούς που στην υπόλοιπη Μεσόγειο ήδη  ερημώνουν.

Αρνείται να συνδέσει την τουριστική κατοικία με την αποκατάσταση υπάρχοντος κτιριακού πλούτου, εγκαταλείπει τις υποσχέσεις για μεταφορικό ισοδύναμο που θα έκανε τις θαλάσσιες μεταφορές προσιτές για όλους, επιδοτεί αποκλειστικά το αεροπλάνο, επιμένει στον ακρωτηριασμό του τρένου. Αδιαφορεί για τη σύνδεση του τουρισμού με την υπόλοιπη τοπική οικονομία, σιωπά για τη μάστιγα της ανασφάλιστης εργασίας, προβάλλει ως πρότυπο φαραωνικές μονάδες που εξαντλούν τους υδάτινους πόρους της περιοχής τους.

Ας του εξηγήσει κάποιος, ότι ο απλός εκσυγχρονισμός των σημερινών αδιεξόδων δε μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη προοπτική».

Επιτέλους, χρειαζόμαστε Τουριστική ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όχι ΠΩΛΗΤΙΚΗ

Π.Κ Οικολόγων Πρασινων Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ