15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τουρισμός για όλους – Travel Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς θα χρησιμοποιείται το voucher

Ημερομηνία:

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που θα μοιράσει φέτος voucher των 150 ευρώ σε 200.000 δικαιούχους βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Η», την ερχόμενη εβδομάδα και πιθανότατα προς την Τετάρτη προγραμματίζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα travel pass, μέσω της οποίας όλοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ.

Φέτος το πρόγραμμα έχει διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα:

  • Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε άυλη ψηφιακή κάρτα κατά τα πρότυπα του freedom pass και του fuel pass. Δεν αναμένεται να είναι εφικτή η εναλλακτική της απευθείας πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Οι δικαιούχοι θα είναι έως 200.000 ενώ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια:
  1. Aτομικό εισόδημα μονοπρόσωπου νοικοκυριού: έως 16.000 ευρώ
  2. Οικογενειακό εισόδημα (ζευγάρι χωρίς παιδιά): έως 28.000 ευρώ
  3. Ζευγάρι με 1 ανήλικο ή εξαρτώμενο παιδί: έως 29.500 ευρώ
  4. Ζευγάρι με 2 ανήλικα ή εξαρτώμενα παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Πού θα χρησιμοποιείται το voucher

  • Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, ενώ οι πληροφορίες της «Η» επιμένουν πως δεν θα μπορεί να γίνει χρήση του ποσού σε καταστήματα εστίασης. Τα τουριστικά καταλύματα και τα ξενοδοχεία θα πρέπει να είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού.
  • Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φέτος το καλοκαίρι (πιθανότατα από τον Αύγουστο, καθώς αν οι αιτήσεις ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και διαρκέσουν μια εβδομάδα θα απαιτηθεί επιπλεόν χρόνος μετά το τέλος των αιτήσεων για την επεξεργασία και μοριοδότησή των δικαιούχων ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία) έως και τον Ιούνιο του 2023. 

Πώς θα χρησιμοποιείται το voucher 

  • Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφάπαξ ή σπαστά, όπως επιθυμεί ο δικαιούχος (όπως γίνεται και με το fuel pass). Δηλαδή για παράδειγμα ο δικαιούχος πραγματοποιεί εκδρομή και χρησιμοποιεί 100 ευρώ από το Travel Pass σε συμβεβλημένο κατάλυμα. Μπορεί του χρόνου τον Ιούνιο ή φέτος τον Σεπτέμβριο ή όποτε άλλοτε θέλει έως τον Ιούνιο του 2023 να εξαργυρώσει τα υπόλοιπα 50 ευρώ σε άλλο κατάλυμα.

Β. Κικίλιας: Σαφής αύξηση στα έσοδα από τον τουρισμό

«Η Ελλάδα είναι φέτος ο νούμερο 1 προορισμός για τους ταξιδιώτες από Γαλλία και Ιταλία» ανέφερε χθες ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του τ/σ Open και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, επισημαίνοντας ότι- παρά το παγκόσμιο ασταθές περιβάλλον- τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που βλέπουμε στις αφίξεις τουριστών αλλά και στις ταξιδιωτικές δαπάνες αποτελούν προϊόν σκληρής δουλειάς και ενός  προσεκτικά μελετημένου σχεδιασμού που προηγήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το success story της χρονιάς είναι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στην Αθήνα και στους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα με Αμερικανούς high spenders ταξιδιώτες.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή μόνο 0,5% κάτω σε αφίξεις σε σχέση με το 2019 στο “Ελ. Βενιζέλος” και 23% πάνω στα αεροδρόμια της Fraport, τα περιφερειακά αεροδρόμιά μας. Και τα στοιχεία που έχουμε από τον Μάιο και τον Ιούνιο δείχνουν ότι έχουμε σαφή αύξηση και στα έσοδα από τον τουρισμό» είπε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας  ότι στόχος του Υπουργείου είναι ο εμπορικός κόσμος και η εστίαση, οι αγρότες και η πρωτογενής παραγωγή που δίνουν τα προϊόντα τους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, να ενισχυθούν σημαντικά από την αύξηση των τουριστικών ροών και να ενισχυθεί η μέση ελληνική οικογένεια. «Επίσης ενδυναμώνουμε και τον κατασκευαστικό τομέα καθώς 8 στις 10 επενδύσεις στην Ελλάδα έρχονται από τον τουρισμό.

«Όπως βλέπετε, λοιπόν, δεν είναι η μονοκαλλιέργεια. Ο τουρισμός είναι μια πολύ μεγάλη οικονομική δραστηριότητα και αποτελεί το 25% του ΑΕΠ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι το τέλος  της σεζόν που θα είναι  Δεκέμβρης, προκειμένου να γεμίσουμε τις τσέπες των Ελλήνων. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Αυτό ζήτησε ο Πρωθυπουργός, αυτή είναι  η εντολή, αυτό κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ