13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τουρισμός: Ξεκίνησε και επίσημα η σεζόν στα Χανιά – Γιατί προτιμούν την Κρήτη για τις διακοπές τους

Ημερομηνία:

Με διαφορά λίγων λεπτών προσγειώθηκαν στις 10.30 το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου, στα ηλιόλουστα Χανιά οι δύο πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό, με τις οποίες άνοιξε και επισήμως η τουριστική περίοδος για το 2023.

Λίγη ώρα αργότερα οι πρώτοι επισκέπτες από τη Δανία και τη Γερμανία έφταναν χαμογελαστοί στο χώρο αφίξεων για να πάνε στους προορισμούς τους.

Άλλοι σε δικά τους σπίτια, άλλοι σε Airbnb και άλλοι σε ξενοδοχεία οι τουρίστες που επέλεξαν τη δυτική Κρήτη για τις διακοπές τους ανυπομονούν, να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, το αεροδρόμιο Χανίων μετά την προσγείωση των δυο πρώτων αεροσκαφών γέμισε από τουρίστες με τα παιδιά και τα κατοικίδια τους. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι έχουν ξαναέρθει στην Κρήτη, ενώ άλλοι που ήρθαν για πρώτη φορά ήταν πολύ ενθουσιασμένοι.

Όσο για το τι τους αρέσει στην Κρήτη: Ο άνθρωποι, ο τόπος, ο καιρός και το φαγητό είπαν σχεδόν όλοι όσοι έχουν επισκεφθεί την Κρήτη στο παρελθόν.

Συνολικά εννέα πτήσεις από Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρο, Πολωνία και Ρουμανία είναι προγραμματισμένες να προσγειωθούν την Κυριακή στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων, ενώ οι αφίξεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, όπου αναμένονται έντεκα πτήσεις από χώρες της Ευρώπης.

Όπως είπε o Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα Χανιά, καθώς, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, φαίνεται ότι είναι από τους προορισμούς που παρουσιάζουν ανοδική πορεία για τη φετινή σεζόν».

Αισιόδοξοι είναι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού στα Χανιά, σύμφωνα με τις κρατήσεις που ξεκίνησαν φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...