22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τουρισμός: «Σκάνε» οι πρώτες ακυρώσεις και στην Κρήτη λόγω εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα»

Ημερομηνία:

Προβληματισμό σε ξενοδόχους, tour operators, αλλά και τουρίστες φέρνει η έξαρση της μετάλλαξης «Δέλτα» ιδιαίτερα στα νησιά που υπάρχουν και πιο αυστηρά μέτρα για τη μετάβαση σε αυτά.

Η δυναμική της μετάλλαξης σε συνδυασμό με τα πρώτα μέτρα που έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνονται σε μετακινήσεις και εστίαση αλλά και η αρνητική προοπτική να ληφθούν και άλλα ακόμα πιο αυστηρά στο άμεσο μέλλον, δημιουργεί ανησυχία καθώς οι προσδοκίες του κλάδου είχαν μεταφερθεί από καιρό στο 2ο 6μηνο του έτους.

Όμως τα πρώτα σημάδια από την πορεία του τουριστικού ρεύματος τον Ιούνιο αλλά και του Ιουλίου μέχρι στιγμής ψαλιδίζουν ήδη αυτές τις προσδοκίες.

Ο Ιούνιος είχε ξεκινήσει ούτως ή άλλως υποτονικά, ενώ και οι πρώτες μέρες του Ιουλίου φέρνουν, κατά πληροφορίες, ακυρώσεις ακόμα και σε πρωτοκλασάτους προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Μύκονος. Την ίδια ώρα στο Ιόνιο, η απουσία των Βρετανών τουριστών και μέσα στον Ιούλιο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε νησιά όπως η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά με δεδομένο πως η TUI ακύρωσε τα πακέτα που προωθούσε στη βρετανική αγορά από 10 ελληνικούς προορισμούς ως και τις 21 του μήνα.

Και στην Κρήτη όμως, που εδώ και περίπου δέκα μέρες καταγράφεται ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων, επαγγελματίες της φιλοξενίας αναφέρουν πως εδώ και περίπου μία εβδομάδα καταγράφονται ακυρώσεις.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...