16.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Τουρισμός 12 μηνών σε περιοχές με ήπιο κλίμα – Ξεκινά μελέτη από Κρήτη και Δωδεκάνησα

Ημερομηνία:

Μελέτη, που θα καθορίσει συγκεκριμένο και πρακτικό πλαίσιο δράσεων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, θα εκπονήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ανδρεάδης στο 13ο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΤΕ, που έχει ως θέμα ακριβώς την αντιμετώπιση της εποχικότητας.



Η μελέτη πιλοτικά θα ξεκινήσει από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, στη συνέχεια θα περιλάβει την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες περιοχές.

Ιδέες για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ακούστηκαν αρκετές στη σημερινή πρώτη ημέρα του συνεδρίου, που θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ο Juan Jose Riveiro, Principal, The Boston Consulting Group, ανέλυσε προγράμματα για τουρισμό το χειμώνα σε ισπανικές περιοχές, όπως η Murcia, όπου όλο το πρότζεκτ στηρίζεται στην προσέλκυση ηλικιωμένων τόσο από τις ευρωπαϊκές χώρες, όσο και από το Βορρά της Ισπανίας για την απόκτηση κατοικίας, καθώς η περιοχή έχει φτηνό κόστος ζωής και φτηνά ακίνητα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η σύνταξη στο Βορρά της Ισπανίας είναι 40% υψηλότερη από ό,τι εκεί και γενικότερα στο Νότο της χώρας. 

Η Murcia διαθέτει όλες τις υποδομές για την προσέλκυση ηλικιωμένων (νοσοκομεία, κλινικές, προσβασιμότητα, δημόσιες συγκοινωνίες), εγκαταστάσεις αναψυχής (γήπεδα γκολφ, τένις κλπ), εμπορικά κέντρα, και ό,τι άλλο απαιτείται για να στηρίξει αυτή τη μορφή τουρισμού.

Το πρόγραμμα προσδοκά να προσελκύσει στην περιοχή τα επόμενα χρόνια περί τα 2 δις.ευρώ επενδύσεις σε ακίνητα και να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας. 

Το σλόγκαν σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι «Murcia, περιοχή της δεύτερης νεότητας».

Σε άλλες περιοχές η αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση της εποχικότητας είναι η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού με σειρά εκδηλώσεων.

 Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το πώς ανέπτυξαν τον τουρισμό το χειμώνα η Antalya και τα Κανάρια Νησιά  παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Hellas κ.Μιχάλης Μαυρόπουλος (δείτε την παρουσίαση σε διπλανές στήλες).

rodiaki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...