11.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Τουρκία: Γιατί σταμάτησαν τη νηοπομπή 1.000 σκαφών προς τη Γάζα

Ημερομηνία:

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η νηοπομπή 1000 πλοίων που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει από το λιμάνι της Αλικαρνασσού με προορισμό τη Γάζα.

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς έβαλε φρένο τουλάχιστον για την ώρα στην ειρηνευτική αποστολή 1000 πλοίων από 40 χώρες προς τη Γάζα.

Σύμφωνα με δηλώσεις  του  ακτιβιστή Βολκαν Οκτσίογλου που φέρεται να είναι ένας από τους βασικούς ενορχηστρωτές της αποστολής  στο κυπριακό πρακτορείο δεν θέλουν αυτή τη στιγμή να είναι η αιτία για πρόκληση έντασης προσθέτοντας ωστόσο  ότι η αποστολή δεν ακυρώνεται.

Ο Οκτσίογλου δηλώνει ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα κινηθούν ανάλογα ενώ δήλωσε ότι τα πλοία από την Τουρκία δεν θα σταματήσουν τελικά για ανεφοδιασμό στη Κύπρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικά δραστήριος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακτιβιστής χθες κρατούσε σιγή ιχθύος για την αποστολής ενώ και τα μεγάλα τουρκικά μέσα επέλεξαν να μην αναπαράγουν τη συγκεκριμένη ακτιβιστική κίνηση

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ