16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τουρκία: Ζόφος στην οικονομία – Αύξηση 260% στο κλείσιμο των επιχειρήσεων

Ημερομηνία:

Η πρωτοφανής σε διάρκεια και μέγεθος οικονομική κρίση που βιώνει τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει αποτύπωμα και στη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Ενωση Επιμελητηρίων της χώρας, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν κατά το μήνα Μαϊο είναι κατά 260% περισσότερες σε σχέση με τον Μάιο του 2021.

Συνολικά, μέσα στον Μάιο του 2022, έβαλαν λουκέτο 2054 επιχειρήσεις όλων των κλάδων αφού δεν μπορούσαν πλέον να ανταπαξέλθουν στο περιβάλλον του πολύ μεγάλου πληθωρισμού (σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις πάνω από 70%) και της συνεχόμενης υποτίμησης της τουρκικής λίρας η οποία έχει χάσει τους τελευταίους μήνες το 1/4 της αξίας.

Η ίδια έκθεση σημειώνει ότι από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Μαϊου έκλεισαν 7597 επιχειρήσεις σε όλη την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, τον Απρίλιο η τουρκική οικονομία κατέγραψε έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ύψους 2,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξημένο κατά 1,22 δισεκατομμύρια σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πορείας του πληθωρισμού είναι κάτι περισσότερο από εφιαλτικές αφού μιλούν για μεγέθη της τάξης του 200%.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ